ازدواج با بیمار دو قطبی
بیماری دو قطبی چیست
بیماری دوقطبی یا به عبارتی شیدایی – افسردگی ، یک بیماری است که در آن خلق افراد دچار تغییرات اساسی می شود. این اختلال صورت معمول در آخر دوره نوجوانی یا اوایل دوره بزرگسالی در فرد ظاهر میشود. این بیماری انواع مختلفی دارد که مهمترین انواع آن اختلال دوقطبی نوع یک و اختلال دوقطبی نوع دو است. تفاوت این دو اختلال در وجود دوره شیدایی است. در نوع یک این حالت (شیدایی کامل) اتفاق میافتد ولی در نوع دو فرم خفیفتری از آن که نیمهشیدایی است، بروز میکند. شروع بیماری معمولا با دورهای از افسردگی شروع میشود و پس از یک یا چند دوره از افسردگی، دوره شیدایی بارز میشود. در تعداد کمتری از بیماران شروع بیماری با دوره شیدایی یا نیمه-شیدایی است.
یک روانشناس گفت: ازدواج سنت و نیازی است که افراد با انگیزههای مختلف به آن اقدام میکنند و مواردی از جمله بیماریهای روانشناختی در تصمیمگیری برای این امر نقش موثری دارد. سن، زمان، تهیه مقدمات، شرایط شغلی و اجتماعی همگی از مواردی هستند که در تصمیمگیری افراد برای ازدواج نقش موثری را ایفا میکنند.
این روانشناس درباره ازدواج با افراد دارای اختلالات روانی گفت: درباره ازدواج افراد مبتلا به بیماری شدید روانپزشکی مانند اسکیزوفرنی و بیماری دو قطبی نظرات و نگرشهای مختلفی وجود دارد. پیش از پرداختن و حلاجی مسئله ازدواج فرد مبتلا به بیماری شدید روانپزشکی، به چند اعتقاد و فکر غلط باید توجه کرد. وی افزود: برخی باورهای اشتباهی دارند که اگر فرزند بیمارشان ازدواج کند، فشار روانی ناشی از تجرد کاهش یافته و فرد بهبود مییابد. به همین دلیل بسیاری از خانوادهها پس از ازدواج فرزندشان که بیماری روانپزشکی دارد، عکس آن چیزی که توقع داشتند، نتیجه میگیرند.
وی با بیان نکاتی مهم در زمینه ازدواج موفق افراد مبتلا به بیماریهای روانپزشکی گفت: برای انتخاب همسر باید توقع خود را از نظر موقعیت اجتماعی وی کمتر کنید، همسر آینده فرد بیمار، نقش همسر و تاحدی مراقب او را در زندگی مشترک آینده ایفا میکند و همچنین والدین باید از پنهان کردن بیماری فرزند خود در برابر همسر آیندهاش خودداری کنند.
این روانشناس تصریح کرد: در برخی موارد برای اجتناب از بر هم خوردن ازدواج ممکن است خانواده فرد بیمار را پیش از ازدواج پنهان کنند که این کار عواقب شرعی و قانونی در پی دارد و خود فشار روانی بسیار زیادی را برای بیمار به همراه خواهد داشت. وی افزود: خانواده بیمار بهتر است بدانند که منظور از ازدواج سپردن بیمار به همسر آینده و رفع مسئولیت از خود نیست، چراکه زندگی مشترک با یک فرد دیگر به خصوص در صورت داشتن فرزند با مسئولیتهایی همراه است که بیمار از عهده آنها به تنهایی برنخواهد آمد و نیاز به کمک بیشتری خواهد داشت.
جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940 |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.