بازگو کردن اختلاف نظر و سلایق به خانواده ها صحیح است یا خیر
بسیاری از همسران جوان به خصوص در دوران آشنایی و نامزدی بسیاری از اختلاف نظر و سلایق خود را به خانواده هایشان انتقال می دهند. آنها فراموش می کنند در زندگی آینده شان شریک جدیدی پیدا کرده اند و نباید چقلی او را پیش کسی بگویند. یادتان باشد، شاید مشکل در کوتاه مدت برای شما حل شود اما از ذهن خانواده شما پاک نمی شود.
روابط خانوادگی
اگر شما به عنوان زن و شوهر با هم اختلافی دارید هرگز پای خانواده های خود را به این منازعه باز نکنید. اگر با شوهرتان اختلاف دارید مادر او را سرزنش نکنید. در مورد شوهران هم همین قاعده حاکم است. آن ها نیز اگر با زنشان اختلاف دارند نباید به مادر یا پدر همسرشان حمله کنند. در این صورت بی آن که دلیلی وجود داشته باشد به خانواده های یکدیگر توهین می کنید. توهین کردن به پدر و مادر همسر، هرگز شادی و خوشبختی را به ارمغان نمی آورد.
مادر شوهر هم روزی عروس بوده است
چه خوب می شد که مادر عروس از این که اقوام داماد، دخترشان را از او دور می کنند، رنجشی به دل راه نمی داد. حقیقت این است که هیچ کسی نمی تواند پسر شما را از شما بگیرد. به یاد زمانی بیفتید که جوان بودید و تازه ازدواج کرده بودید. به یاد اشتباهات بیش از اندازه ای بیفتید که وقتی از خانه پدر و مادرتان به خانواده شوهرتان رفتید، مرتکب شدید.
به عروس تان سخت نگیرید و او را مورد حمله قرار ندهید. به او فرصت بدهید و به کوچک ترین بهانه گلویش را نگیرید. مطمئن باشید که اشتباهاتش برطرف می شود همان طور که اشتباهات شما برطرف شد.
دامادی مثل پسر
بعضی ازدامادها از فرزندان خود برای برخورد با خانواده زنشان استفاده می کنند. هرگز این کار را نکنید. برای بچه ها ابدا چیز خوبی نیست. در ضمن شما هم با این کارتان رفتار احمقانه ای به نمایش گذاشته اید.
فرزندان تان را تشویق کنید که به پدربزرگ ها و مادربزرگ های خود نزدیک شوند. مطالب زیادی هست که می توانند از آن ها بیاموزند ارزش هایی نظیر توجه کردن،محبت کردن و بخشنده بودن. مطالبی که در کتاب های درسی یا در مدارس نمی توانند آن ها را بیاموزند. پدربزرگ ها و مادربزرگ ها به شکلی از پدر و مادر، آموزگاران بهتری هستند زیرا تجربه شان به مراتب بیشتر است.
پدربزرگ و مادربزرگ در کهنسالی فرصت فراوانی دارند که آن را صرف نوه های خود بکنند. اغلب آن ها از نوه هایشان بیش از فرزندانشان مراقبت می کنند.
گاه فرزندان شما پل ایده آلی میان شما و بستگان خانواده همسرتان هستند. زیرا هم شما فرزندانتان را دوست دارید و هم آن ها فرزندان شما را. در جریان جنگ سرد بچه ها می توانند کانال های ارتباطی میان شما و خانواده همسرتان را باز نگه دارند.
یک فنجان چای با پدر زن نوش جان کنید
درست کردن یک فنجان چای برای پدر زن یا پدر شوهرتان در صبح اول وقت، کار خیلی دشواری نیست. اگر همین کار را با یک تبسم و با چهره ای شاداب انجام بدهید کار مهمی صورت داده اید. موضوع بسیار مهمی است.
مارتین لوترکینگ زمانی می گفت: "همه می توانند بزرگ و کبیر باشند. زیرا همه توان خدمت دارند. برای خدمت کردن نیازی به داشتن مدرک دانشگاهی نیست. نیازی به این نیست که با نظریات ارسطو و افلاطون آشنا باشید. مجبور نیستید نظریه نسبیت انیشتن را بدانید تا به دیگران خدمت کنید. کافی است که دلی مهربان داشته باشید و روحی انباشته از عشق."
شایعه سازی نکنید
جلسات میهمانی را به جلسات صحبت درباره مادرزن و مادرشوهرتان تبدیل نکنید. هر خانواده ای برای خود مشکلاتی دارد. بحث مسایل خانوادگی با دیگران به صلاح شما نیست. به این می ماند که رخت های کثیف تان را در حضور دیگران بشویید.
مسائل تان را در چاردیواری خود حفظ کنید. روی آنها کار کنید. صبور و شکیبا باشید. می توانید موانع پیش رویتان را از میان بردارید.
تلفن گاه مشکلاتی ایجاد می کند. ممکن است شما تلفن را بردارید و مدتی مدید با مادرتان حرف بزنید و همه مسایل خانه را با او در میان بگذارد. این که برای شام چه غذایی تهیه دیده اید، رییس تان به شما چه گفته است. دوست مشترکتان چه کرده است. خلاصه هر چه مطلب هست از جزیی تا کلی در اختیار مادرتان قرار می گیرد.
این بدترین اشتباهی است که یک زن می تواند بکند. وقتی با مردی ازدواج می کنید و به خانواده او می پیوندید اسرار آن ها، اسرار شما می شوند. باید به خلوت آن ها احترام بگذارید.
مطالب را با احتیاط بیان کنید
ممکن است پدر زنتان را دوست نداشته باشید، با این حال باید موضوع را نزد خود نگه دارید و در این باره با کسی حرفی نزنید به خاطر زن تان و به خاطر فرزندان تان.
توجه داشته باشید که بچه ها گوش های بزرگ دارند. اغلب حرف هایتان را می شنوند و آن ها را تکرار می کنند. متوجه هم نیستند که چه می گویند. برای حفظ آرامش در خانواده متوجه حرف هایتان باشید. به خصوص دقت کنید که در حضور بچه ها چه می گویید. از جنبه دیگری نیز به موضوع نگاه کنید. آیا مایلید وقتی پا به سن گذاشتید و دخترتان ازدواج کرد، شوهر او پشت سرتان حرف بزند؟
قوانین چاردیواری تان را قبلا بگویید
یکی از نکات حائز اهمیت در رفع این مشکلات این است که در دوران آشنایی همسران با یکدیگر، خانواده ها زمانی را به آشنایی بیشتر با یکدیگر اختصاص دهند. هر یک از همسران به ویژه قبل از ازدواج، زمانی را صرف آشنایی با والدین همسر خود کنند. هر یک از همسران دلایل خود را برای انتخاب همسرش برای خانواده خود بازگو کنند. همسران جوان و خانواده هایشان واقعیت ها و قوانین خانوادگی را برای یکدیگر توضیح دهند. همانطور که هر نوع رابطه اجتماعی حد و مرزی دارد، رابطه بین همسران با خانواده هایشان هم باید حد و مرزی داشته باشد که با توافق طرفین تعیین می شود و البته مورد احترام خانواده هاست.
والدین دخالت بکنند یا نه؟
روانشناسان توصیه می کنند زوجین، والدین خود را در مشکلات و مسائل شان با همسرشان دخالت ندهند و بهترین کار این است که آنها قوه تشخیص داشته باشند که آیا در حل این موضوع کمک کننده هستند یا خیر، مگر آنکه فرزندشان مشکل ساز باشد که در این صورت بهتر است که خود را درگیر قضیه کنند. در کل در زمینه بروز مشکلات اولویت مداخله با کسی است که برای زن و شوهر از جایگاه خوبی برخوردار باشد و هر دو طرف او را قبول داشته باشند.
مثلا اگر هر دو، پدر داماد یا مادر عروس را قبول دارند فقط نظر او را بپرسند و اجازه دخالت را به دیگران ندهند. هر چند نگرانی در حد معقول خانواده ها در مورد زوجی که در ابتدای زندگی مشترک شان هستند خوب است، باید دقت شود که این نظارت به دخالت تبدیل نشود. هر چند نگرانی در حد معقول خانواده ها در مورد زوجی که در ابتدای زندگی مشترکشان هستند خوب است، باید دقت شود که این نظارت به دخالت تبدیل نشود. خانواده ها می توانند تا با کسب اطلاعات بیشتر راجع به یکدیگر، زمینه های اختلاف را کمتر کنند و به یکدیگر نزدیکتر شوند.
جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940 |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.