با خواص مویز آشنا شویم
مویز از خانواده کشمش و جزو گروه میوه ها طبقه بندی می شود. بسیاری از افراد ترجیح می دهند که به جای قند، چای خود را همراه با مویز میل کنند.مویز از خانواده کشمش و جزو گروه میوه ها طبقه بندی می شود. بسیاری از افراد ترجیح می دهند که به جای قند، چای خود را همراه با مویز میل کنند.
به حبه های درشت خشک شده انگور سیاه، مویز گفته می شود. این نوع خشکبار در واقع از نظر شکل ظاهری و رنگ آن با کشمش متفاوت، ولی از نظر خواص تا حدود زیادی شبیه آن است.مویز نوعی خشکبار است که با خشک کردن انگور حاصل می شود. مویز نوعی کشمش است که از انگور شاهانی تهیه می شود. کشمش بیشتر برای انگور خشکیدهٔ کوچک استعمال می شود و مویز در انگور بزرگ.مویز بر اثر خشک شدن خواص خود را از دست نمی دهد و حتی اثر نیرو بخش آن بیشتر می شود.
خواص درمانی مویز
ترکیبات مویز اثر بسیار قوی در جلوگیری از بروز اختلالات بیماری آلزایمر دارد. هر چه میزان آنتو سیانین (عامل رنگ سیاه مویز) بیشتر باشد، قدرت مویز در جلوگیری از آلزایمر بیشتر می شود.
باید یادآوری شود که ترکیبات موجود در مویز می تواند از تصلب شرایین (سفت و سخت رگ ها) و چسبندگی پلاکت ها جلوگیری می کند. با خوردن مویز، غلظت خون کاهش می یابد رگ های خونی منبسط می شود با خوردن مویز غلظت خون کاهش می یابد. رگ های خونی منبسط می شوند و خون می تواند با سرعت بیشتر ی در بدن جریان یابد و در نتیجه مانع انباشته شدن پلاکت های خون روی هم می شود و از لخته شدن خون پیشگیری می کند.
به طورکلی مویز درمان کننده بیماری های قلبی و پایین آورنده فشار خون است و برای بیماران دیابتی بسیار مفید می باشد.
مویز می تواند به تقویت معده کمک کند و برای افرادی که ناراحتی های گوارشی دارند مفید است از دیگر خواص مهم مویز می توان به اثرات ضد درد ضد باکتری و اثرات محافظت کنندگی از کبد قلب و سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.
مصرف مویز همچنین از سردردهای میگرنی پیشگیری می کند و موجب کاهش شدت درد آن می شود.
مویز در گروه میوه ها طبقه بندی می شود و دو قاشق غذاخوری مویز معادل 30 گرم حدود 60 کیلوکالری انرژی دارد.
مویز منبع انرژی است و افرادی که مبتلا به یبوست هستند می توانند در رژیم غذایی خود از مویز استفاده کنند.
مویز سرشار از ویتامین های گروه C است ولی ویتامین B خود را از دست داده است و دیابتی ها در مصرف میوه های خشک مانند مویز دقت کنند به دلیل این قند این گونه میوه ها زیاد است.
در سال های اخیر، مویز در آجیل فروشی ها جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است و اغلب خانواده ها از آن همراه با دیگر مغزها، برای افزایش توان و انرژی به ویژه در فصول سرد سال استفاده می کنند، اما سوال اینجاست که آیا مویز را می توان جایگزین انگور کرد؟ آیا افراد دیابتی و چاق می توانند از این میوه خشک استفاده کنند؟
معمولا مویز تهیه شده از انگور قرمز مجلسی یا انگور شاهانی بهتر است.
ترکیبات سیاه یا قرمز رنگ موجود در مویز از نوع آنتوسیانین و پلی فنولیک است که دارای خواص ضدسرطان و ضدآلزایمر هستند. مقدار زیاد آنتوسیانین موجب شده که ارزش مویز در مقایسه با انگور سبز و کشمش به مراتب بیشتر و کامل تر باشد.
ترکیبات مویز اثر بسیار قوی در جلوگیری از بروز اختلالات بیماری آلزایمر دارند. هر چه میزان آنتوسیانین (عامل رنگ بنفش یا سیاه مویز) بیشتر باشد، قدرت مویز در جلوگیری از آلزایمر بیشتر می شود.
از سوی دیگر این میوه می تواند با تولید انرژی در روزهای سرد سال، بدن را گرم و پرانرژی کند.
مویز حاوی آنتوسیانیدها است که ارزش غذایی آن را افزایش می دهد. و رنگ تیره مویز به دلیل وجود همین آنتوسیانیدها است که مویز ضد سرطان، درمان کننده بیماری های قلبی و پایین آورنده ی فشار خون است.
مویز می تواند به تقویت معده کمک کند و برای افرادی که ناراحتی های گوارشی دارند، مفید است.
مویز موجب تقویت سیستم گوارش بدن می شود و برای مادران باردار، شیرده و کودکان مفید است چرا که می تواند به عنوان میان وعده مصرف شود.
چنانچه هر فردی هر روز صبح 21 عدد مویز را ناشتا مصرف کنند، موجب افزایش هوشیاری و قوت بدن آنها می شود.
افرادی که صبح بعد از بیدار شدن از خواب، احساس خستگی، ضعف و ناتوانی می کنند، با مصرف مویز به مدت 6 ماه ناشتا، بدن شان قوت زیادی می گیرد، مغزشان تقویت شده وسردی و بلغم از بدن آنها خارج می شود.
مویز و بادام منبع غنی از کلسیم می باشند و موجب تقویت و استحکام مفاصل نیز می باشند. با مصرف معجون یک لیوان شیر و یک قاشق عسل و پودر سنجد می توان در هر سنی استخوان ها را تقویت کرد و بدن را تقویت نمود.
ضمن اینکه مویز باعث باز شدن رگ های خونی هم می شود و مدر، ملین و محرک نیروی جنسی در افراد سردمزاج است
کدام کشمش بهتر است؟
به میوه رسیده و خشک شده ارقام مختلف انگور بی دانه یا دانه دار ،کشمش گویند. کشمش آفتاب خشک، سایه خشک، تیزابی و انگوری از جمله کشمش هایی است که این روزها در بازار به فروش می رسد.
کشمش آفتاب خشک به کشمش پلویی هم معروف است و کیفیت و قدرت بالا و طعم خوبی دارد. رنگ سرخ، ملاک تشخیص این کشمش از انواع دیگر آن است.
کشمش سایه خشک نوعی کشمش است که رنگ آن تغییر نکرده و سبز باقی می ماند. انگورعسگری به این روش خشک می شود و ارزش تغذیه ای آن بالاست.
کشمش تیزابی به وسیله تیزاب خشک می شود. این ماده از طعم و بو و کیفیت کشمش می کاهد و دوز زیاد آن سرطانزاست. رنگ کشمش، زرد مایل به قهوه ای خرمایی است. این کشمش به دلیل روغن موجود در تیزاب سطحی چرب و نیمه براق دارد و این ملاک مناسبی برای تشخیص آن است.
کشمش انگوری به تیزاب آغشته و با دود گوگرد خشک می شود. رنگ آن زرد کهربایی مایل به قهوه ای روشن است و به دلیل ترکیبات گوگردی فشار مضاعفی بر کلیه ها تحمیل کرده و برای سلامت مضر است.
جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940 |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.