بحران هویت چیست ؟ علایم و روش درمان

بحران هویت یکی از مهم ترین تعارضاتی است که مردم در طول دوره ی زندگی با آن مواجه می شوند. بحران هویت برای تمامی افراد اتفاق می افتد و هنگامی است که فرد راه های مختلف را به شدت تحلیل و کشف می کند. مشاوره خانواده می تواند در این زمینه به خانواده ها برای رفع مشکل کمک برساند.هویت چیست ؟

ساده ترین شکلی که می توان هویت را تعریف کرد، احساس هر فرد نسبت به خودش و اینکه چه کسی هست. به عنوان مثال؛ هویت شما ممکن است این باشد که یک زنِ صادق، خون گرم، حمایت گر، باهوش و گاهی اوقات بدبین هستید. بنابراین شما هر جا که می روید هویتتان را با خود می برید. ادراک شما از اعمالتان، افکارتان و تعاملاتتان با دیگران تحت تاثیر همین هویتی که برای خود تعریف کرده اید می باشد. بنابراین هویت تعریف ما از خودمان که شامل ارزش ها، باورها و شخصیت ماست، به علاوه نقش های ما در جامعه و خانواده، علایق، خاطرات و امیدمان به آینده را نیز شامل می شود. برای درک بهتر فردی را در نظر بگیرید که نمره ی بسیار عالی در یک امتحان می گیرد، این موفقیت را با این ذهنیت خود که آدم با استعدادی است تطبیق می دهد. به همین ترتیب زمانی که فرد کاری اشتباه، بد و به طور ساده مخالف با هویتش انجام می دهد، تلاش خواهد کرد تا با اختصاص دادن این رفتار به اطرافیان یا موقعیت های دیگر از خودش دفاع کند (برای مثال؛ من در امتحان مردود شدم بخاطر اینکه استاد سوالات را دوپهلو طرح کرده بود).بحران هویت چیست و چگونه شروع می گردد ؟

بحران هویت می تواند در دوران نوجوانی اتفاق بیافتد، به طور معمول هویت قبل از بزرگسالی پیشرفت می کند و لازم است مرحله ی نوجوانی را ترک کند تا بتواند به عنوان یک بزرگسال عمل کند. بدون کشف هویت در این دوران، بحران هویت با علائمی مانند دوری از اجتماع، ارتکاب به جرم یا مصرف مواد، رفتار های منفی، و عدم اطمینان به اهداف یا هویت رخ می دهد. تفحص و گسترش هویت یکی از مهم ترین فاکتورها برای جلوگیری از بحران هویت است. دوستان و افرادی که نوجوان انتخاب می کند بسیار نقش مهم واساسی در این دوران دارند. داشتن اعتماد به نفس به نوجوان این توانایی را می دهد که بتوانند انتخاب هایی بهتر و مناسب تر داشته باشد.دلایل بحران هویت

روانشناسان ریشه ی فقدان هویت را در دوران کودکی می دانند. اگر فرد آنچه که برای رشد روحی و روانی مناسب است را نیافته و یا برخورد نداشته باشد، یک فرد بزرگسال بدون ایده ی واقعی از اینکه او چه کسی است را می تواند به وجود بیاورد. اریک اریکسون روانشناس برجسته، معتقد است که محیط نقش حیاتی در ایجاد آگاهی از خود و شکل دادن احساسات در کودک را بازی می کند. او بیان کرد مراحل رشد در هشت مرحله که به هم مرتبط هستند طی می شود که اگر ما آن ها را به درستی طی کنیم نتایج مثبتی به ارمغان می آورند. یکی از مهم ترین این مراحل هویتی که اریکسون ذکر کرد، از زمان تولد تا یک سالگی است، که مرحله ی "اعتماد پایه و بی اعتمادی پایه" نام دارد. مراقبان کودک در ایجاد حس اعتماد نقش دارند، اگر حس اعتماد در این مرحله ایجاد نشود کودک مجبور است باور کند که جهان غیر قابل اعتماد و متناقض می باشد، این باور می تواند منجر به این شود که کودک خودش نیز غیر قابل پیش بینی و اعتماد است.
همچنین اریکسون دوران نوجوانی را زمانی دانست که بحران هویت رخ می دهد، در این مرحله او هویت را همراه با پریشانی دانست، جایی که فرد می آموزد با خودش صادق باشد. اما اگر در محیط سالم که لازمه یادگیری درس های زندگی در دوران کودکی است، حضور نداشته باشد احتمال این که با موفقیت از این مرحله بگذرد ضعیف شده و با ورود به بزرگسالی سرگردانی و کمبود ها درباره ی هویتش آشکارتر می شود. روش های تربیت فرزند مناسب می تواند نوجوانان را برای گذر از این مرحله آماده سازد. نقش خانواده بسیار سازنده و تعیین کننده می باشد .درمان بحران هویت

اگر با احساسات خود در حال مبارزه و کنکاش هستید، هر نوع درمان گفتاری می تواند مناسب باشد (مانند دوره های کوتاه مدت درمان های شناختی رفتاری). این نوع درمان ها می تواند ساختار و زمینه ای را به وجود بیاورد که شما به کشف خواسته ها، نیازها، و علایقتان بپردازید و تحلیل شود که چرا می ترسید به هویت خود متعهد شوید. یکی از شرایط خوب این درمان ها این است که شما تعیین کننده در برنامه و آنچه که برایتان مهم است می باشید. امروزه بسیاری از درمانگران کار خود را بر روی مراجعان متمرکز می کنند و اگر شما به دنبال آگاهی از هویت خود و شناخت از خود هستید، می توانند در این مسیر یاری رسان های مناسبی باشند. آن ها کمک خواهند کرد تا با خود و احساسات خود کنار بیایید و بتوانید یک زندگی پربارتر را ایجاد نمایید. برای دریافت مشاوره با مرکز هنر زندگی ارتباط برقرار کنید.

جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940