برای سیاه نشدن دندان کودکمان موقع خوردن قطره آهن باید چه کار کنیم؟

ذخیره آهن بدن شیرخواران در 6 ماه اول زندگی‌شان به پایان می ‌رسد و لازم است کودک شما برای رشد و تکامل مناسب از 6 ماهگی تا 2 سالگی مکمل آهن دریافت کند. کمبود آهن با مشکلات رفتاری، هوشی و حرکتی در کودکان مرتبط است. شواهد علمی نشان می ‌دهد که قطره آهن فی ‌نفسه موجب پوسیدگی دندان نمی ‌‌شود. در حال حاضر شیرین‌کننده استفاده ‌شده در قطره‌های آهن از شیرین‌کننده‌های غیر پوسیدگی‌زا (سدیم ساخارین) است اما با این وجود، بسیاری از والدین به دلیل رنگ گرفتن دندان‌ها و عامل پوسیدگی دانستن قطره آهن از خوراندن این قطره مهم به فرزندشان امتناع می‌ کنند. توضیحات و راه‌حل‌هایی در این خصوص برای شما داریم...

تنها عاملی که می ‌تواند به مستعد شدن دندان به پوسیدگی منجر شود، رنگ ایجاد شده به وسیله برخی ترکیبات آهن روی دندان است. تجمع این رنگ روی دندان - به ‌خصوص دندان‌های جلویی فک بالا - سطح دندان را زبر می‌ کند. این زبری و ناصافی می ‌تواند محل خوبی برای تجمع پلاک میکروبی پوسیدگی‌زا در روی دندان و زمینه مناسبی برای ایجاد پوسیدگی دندانی به‌ خصوص در طوق دندان‌های جلویی فک بالا شود.

راه‌حل ساده این مساله، ریختن قطره آهن در عقب دهان کودک است. به این علت که در هر صورت ممکن است مقداری آهن ترکیب شده با بزاق روی دندان کودک بیاید، بهتر است پس از قطره کمی آب به کودک بنوشانیم و یا حتی روی دندان را با پنبه مرطوب پاک کنیم.

در نهایت، رعایت بهداشت دهان کودک به وسیله یک مسواک انگشتی یا مسواک مخصوص شیرخواران و نوپایان که سر کوچکی دارد باعث می‌ شود که کودک با وجود مصرف قطره آهن دندان‌های سفید و سلامت را در کنار بدنی سالم داشته باشد.

در بچه‌های بزرگ‌تر می‌توان قطره آهن را با آب‌میوه‌هایی مانند (آب سیب، آب پرتقال، آب نارنج، آبلیمو و...)مخلوط کرد و با نی به کودک داد. با این روش، کودک طعم تلخ آهن را کمتر احساس می کند، تغییر رنگ دندانهایش کمتر می شود و همچنین ویتامین C موجود در آب میوه باعث افزایش جذب این ترکیب می‌شود.
مکمل آهن را هرگز با شیر مخلوط نکنید زیرا در جذب آهن تداخل ایجاد میکند. بنابرین برای جذب بهتر، قطره آهن را بین دو وعده شیردهی به کودک خود بدهید.

در مواردی که کودک کمی دندانش رنگی شده اما هنوز پوسیده نشده است می‌ توانیم به اندازه نصف ناخن انگشت کوچکش خمیر دندان کودک روی مسواک استفاده کنیم و در شبانه روز 2 بار دندان‌هایش را مسواک بزنیم. با این کار معمولا رنگ تیره و ظاهر نامطبوع دندان از بین می ‌رود و دندان تقریبا نمای طبیعی پیدا می‌ کند ضمن اینکه سلامت سایر دندان‌ها نیز حفظ می ‌‌شود.

اکثر خمیردندان‌های کودکان فاقد فلوراید یا حاوی فلوراید کمی هستند اما اگر کودک هنوز قادر نیست که آب دهانش را پس از مسواک به بیرون بریزد، باید اضافه خمیر دندان را پس از مسواک زدن با یک تکه پنبه از دهانش پاک کنیم.

با رعایت این موارد، هم می ‌توانید از رنگ گرفتن دندان کودک جلوگیری کنید و هم او را از فواید آهن بی ‌نصیب نگذارید.

جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940