تاثیر بازی های ویدیویی خشن بر رفتار کودکان
آیا بازی های ویدیویی خشن باعث رفتار های خشونت آمیز در افراد می شوند
در حال حاضر مسئله تاثیرگذاری خشونت در بازیهای ویدئویی بر بازیکنان به خصوص قشر کودک و نوجوان، امری پذیرفته شده است و به غیر از تحقیقات معدودی که تاکید بر تاثیر گذار نبودن این گونه بازی ها دارند، اغلب پژوهشهادر نهایت تاثیرگذاری این بازی ها را بر ادراک، احساس و رفتار پرخاشگرانه تایید میکنند.
در بیشتر بازیهای رایانهای خشونت حرف اصلی را میزند. نابود کردن، از کار انداختن غیرجاندار، تخریب اموال، بالا بردن صدا با هدف ترساندن، درگیری تن به تن با هدف آسیب رساندن فیزیکی، گرفتن حیات موجود زنده از نمونههای مشاهده شده در بازیهای رایانه ای است.با توجه به علاقهمندی کودکان و نوجوانان به این نوع بازیها، تجربه ذهنی رفتار خشونت آمیز و مشاهده آنها بدیهیترین آثار این نوع بازیهاست.
تحقیقات نشان می دهند که این بازی ها آنطور که ما فکر می کینم مخرب نیستند . بازی های ویدیویی خشن باعث حالات و رفتارهای پرخاشگری می شود و احساس همدلی و حساسیت فرد به پرخاشگری را کاهش می دهد. محققان معتقدند که اگر بازی های خشونت آمیز به طور مستقیم به رفتار خشونت آمیز منجر شود، داده ها باید بیانگر این باشند که افزایش جرایم خشونت آمیز در مقیاس وسیع، با افزایش استفاده از بازی های ویدیویی خشن هم سو است.
بازی های خشونت آمیز تاثیرات زیر را بر کودکان دارند
همذات پنداری و در نتیجه آموزش و تعلیم و تربیت در جهت منافع شرکت های تولید کننده بازی
تظاهر در رفتارهای خود آگاه و نا خود آگاه
ویران سازی دنیای کودکانه
قدرت کاذب ماورایی
آموزش همراه با تشویق خشونت
انجام کارهای غیرممکن در دنیای واقعی
نقش والدین در خرید و استفاده از بازی های ویدیویی خشونت آمیز چیست
والدین باید تحقیق در مورد بازی قبل از خرید آن را انجام دهند
والدین باید سواد رسانه ای خود و کودکان را افزایش دهند
والدین باید همراه با فرزند بازی کنند
والدین باید رسانه جایگزین مطمئن برای کودکان و نوجوانان پیدا کنند
والدین باید به تفریحات واقعی به جای بازیهای مجازی و خشن اولویت دهند
خشونت در بازیهای رایانهای به انواع مختلفی تقسیم می شوند: کشتار و آزاربدنی و روحی جانداران شامل انسان و حیوان و حتی تخریب وانفجار در بازی های ساده فریاد کشیدن و دشنام و..
بازیهای خشونت آمیز بر کودکان و نوجوانان تاثیر دارد و این خشونت در رفتار آنها مشاهده میشود. تاثیرگذاری این بازیها را بر ادراک، احساس و رفتار پرخاشگرانه تایید میکنند. توجه به نظام رده بندی سنی برای استفاده از بازیهای ویدئویی ضروری مینماید و این امر میبایست مورد توجه والدین، متولیان آموزش، کارشناسان و سیاستگذاران این حوزه قرار بگیرد تا میزان آسیب رسانی ادراکی، عاطفی، گفتاری و رفتاری کودکان و نوجوانان در اثر استفاده از این گونه بازی ها کاهش یابد.
شواهد جامعی وجود ندارد که بازی های ویدیویی خشونت آمیز منجر به رفتار تهاجمی می شوند. این بدان معنا نیست که هر بازی مناسب برای هر کودک است. مطمئنا، بسیاری از بازی های خشونت آمیز برای بعضی از بچه ها ترسناک و نامناسب هستند. درک نیازهای هر کودک و ایجاد برنامه ای که قوانین مربوط به استفاده از رسانه ها را تنظیم می کند و نظارت کردن فعالیت های بچه ها با دیوایس های دیجیتالی، راه معقولی برای برخورد با بازی های ویدئویی است.
جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940 |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.