جبران آثار ناشی از مصرف شیشه
قاچاقچیان مواد با این شعار که شیشه حاوی مورفین نیست، پس اعتیاد نمیآورد، مصرف آن را تبلیغ میکنند و بسیاری از افراد ناآگاه را در دام این ماده گرفتار میکنند، اما واقعیت این است که شیشه یک ماده مخدر بسیار اعتیادآور است، به طوری که در بسیاری از مقالات پزشکی قدرت اعتیادزایی آن را بیشتر از مواد محرکی مانند کوکایین میدانند.
مصرف شیشه، ترشح دوپامین، سروتونین و نوراپینفرین را در سیناپسهای عصبی در مغز به شدت افزایش میدهد و به تحریک سلولهای مغز منجر میشود. شخصی که به سوء مصرف شیشه روی میآورد، در ابتدا علایمی را تجربه میکند که به طور کاذب جاذبه داشته و سپس دچار بیخوابی و کاهش اشتها میشود و با تداوم مصرف آن، تنفس و ضربان قلب افزایش یافته، فشارخون و دمای بدن بالا میرود. فرد تحریکپذیر و پرخاشگر میشود و احتمال دارد به هر خشونتی دست بزند. اضطراب، گیجی، لرزش اندامها، تشنج و در نهایت ایست قلبی و مرگ، از جمله عوارض مصرف این ماده مرگآور است.
مصرف طولانیمدت شیشه به ایجاد بدبینی شدید، خشونت، کاهش شدید حافظه، توهمهای شنوایی و بینایی، جنون آنی و بسیاری از اختلالات عصبی منجر میشود.
متاسفانه شیشه شخص را در وضعیتی قرار میدهد که تمایل به درمان ندارد و شاید این مصیبت بارترین تاثیر شیشه بر مغز باشد که پیگیری درمان این افراد را مشکل میکند.
در حال حاضر، درمان مواد مخدر از جمله شیشه، مشکلترین درمانهای مصرف اینگونه مواد است. برای درمان براساس مدت، مقدار، نوع و روش مصرف، ممکن است فرد نیاز به درمان دارویی به صورت بستری شدن یا سرپایی داشته باشد. بعد از آن اختلالات روانپزشکی بیمار باید به وسیله روانپزشک آشنا به درمان سوء مصرف مواد مورد بررسی و درمان قرار گیرد و به دنبال آن یا همزمان آموزش خانواده، آموزش مهارتهای بهبود اولیه و پیشگیری از بازگشت و رفتار درمانی انجام میشود.
از جمله علایم طبیعی که در اثر ترک شیشه پدید میآید، میتوان به موارد زیر اشاره کرد. این علایم به مرور زمان برطرف خواهند شد. افسردگی عصبی، خونسردی و بیعلاقگی، خواب طولانی، به هم ریختگی روحی، کمی انرژی، سراسیمگی، اضطراب و...
افسردگی پس از ترک شیشه مانند افسردگی پس از ترک دیگر مواد مخدر نیست. نوعی ناتوانی و درماندگی و اختلال در الگوی خواب در این افراد حادث میشود تا جایی که توانایی انجام وظایف و کارهای روزمره را مختل میکند. با مراجعه به پزشک متخصص، شخص میتواند به مرور زمان بر این حالات غلبه کرده و سلامت خود را بازیابد
مرکز روانشناختی و مشاوره انتخاب
تلفن هماهنگی جهت تعیین وقت قبلی
فرزاد سلحشور 0616-638-0922
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.