خواص شگفت انگیز پیاز
فایده های ضد سرطانی پیاز
پیاز از ابتلا به برخی از سرطانها پیشگیری میکند و حتی میتواند جلوی رشد سلولهای سرطانی را بگیرد. نتایج پژوهشهای متعدد نشان میدهد که پیاز میتواند باعث پیشگیری از سرطان معده و سرطان لولهی گوارش شود. زیرا پیاز حاوی آنتیاکسیدانهایی مثل آنتوسیانین و کرستین است که خواص ضدسرطانی دارند. نتایج یک پژوهش فرانسوی که روی موشهای مبتلا به سرطان کولون انجام شده نشان میدهد عصارهی پیاز میتواند جلوی تکثیر سلولهای سرطانی را بگیرد.
خواص پیاز برای سرماخوردگی
خاصیت خلط آوری پیاز باعث میشود که این ماده غذایی تاثیر بسیار زیادی در درمان سرماخوردگی و هر نوع اختلال تنفسی دیگر داشته باشد. روغن سبک موجود در پیاز باعث راندن خلط از گلو شده و از ایجاد مجدد آن جلوگیری میکند. از دیرباز از پیاز به عنوان دارویی برای درمان سرفه، برونشیت، احتقان و عفونت متابولیسم استفاده می شده است. و نکته آخر اینکه برای جلوگیری از سرماخوردگی پیاز خام مصرف کنید.
خواص پیاز برای پوست
شیره یا همان آب پیاز خام اثر بسیار مفیدی در بهداشت و لطافت پوست دارد بهخصوص برای پوستهایی که چرب و ضخیم هستند. یک عدد پیاز را رنده کنید و از پارچه تمیز عبور داده و شیره تهیه شده را توسط تکه ای پنبه روی پوست بمالید و حدود 10 تا 15 دقیقه صبر کنید که البته این زمان به میزان تحمل هر شخص قابل تغییر است. چنانچه پوست نازک و حساس باشد، زمان کمتری لازم است و اگر پوست ضخیم یا چرب باشد مطمئنا به زمان بیشتری برای ادامه کمپرس آب پیاز نیاز است. بعد از اتمام زمان مصرف عصاره مذکور، پوست را با آب و صابون یا شامپوی مناسب بشویید تا بوی احتمالی پیاز نیز رفع شود یا توسط پنبه آغشته به سرکه رقیق شده سیب، پوست را تلطیف کنید. هفتهای 4-3 مرتبه در هر موقع از روز یا شب این کار را انجام دهید. آب پیاز به علت داشتن مواد ضدعفونیکننده گوگرددار و اسیدهای مفید چون اسید سیتریک حتی میتواند به بهترین وجهی جوشهای معمولی و سرسیاه صورت و نواحی بینی را ضدعفونی و سریع درمان کند.
مصرف پیاز برای دیابت
مصرف زیاد پیاز، باعث کاهش قند خود می شود؛ در نتیجه کسانی که با بیماری دیابت دست و پنجه نرم می کنند؛ بهتر است پیاز بیشتری مصرف کنند. بر اساس تحقیقات پزشکی، پیاز دارای یک ماده ای به نام «آلل پروپیل» است که باعث افزایش تولید انسولین در بدن و در نتیجه کاهش قند خون می شود. از سوی دیگر پیاز دارای ماده معدنی به نام «کرومیوم» است که باعث اثر بخشی بهتر انسولین در بدن می شود.
خواص پیاز برای قلب
مصرف پیاز، مثل سیر، باعث کاهش میزان کلسترول و فشار خون شده و در نتیجه از بیماری های گرفتگی عروق و قلب جلوگیری می کند. این اثر مثبت پیاز در بدن به دلیل وجود سولفور و ویتامین B6 است که باعث کم شدن احتمال سکته و حمله های قلبی می شود. از سوی دیگر، مواد ضدالتهاب زیادی در پیاز یافت می شوند؛ در نتیجه پیاز یک ماده ضد التهاب است که باعث کاهش علایم بیماری هایی مثل درد، تورم، آرتروز، آسم و بیماری هایی مثل سرما خوردگی می شود. تحقیقات دانشمندان نشان داده است که کسانی که پیاز زیاد مصرف می کنند، ویتامین C بیشتری دریافت می کنند و در نتیجه کمتر درچار بیماری های التهابی مثل سرما خوردگی می شوند. با مصرف بیشتر پیاز در وعده های غذایی، زندگی سالم تری داشته باشید.
روش نگهداری پیاز
چگونگی انتخاب و تهیه پیازها به نوع پیازها و خواص آن ها و همچنین تفاوت های زیادی مثل خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد سرطانی آن بستگی دارد.
پیازهایی انتخاب کنید که تمیز هستند و شکل خوبی داشتهباشند و هیچ گونه شیار یا شکافی روی آنها نباشد و پوستشان ترد و خشک باشد. آن هایی که جوانه زدهاند یا نشانههایی از کپک دارند را انتخاب نکنید. همچنین پیازهای درجه ۲ که لکههایی صاف دارند و گردن آنها مرطوب و دارای لکههای سیاهی هستند را انتخاب نکنید چون این ها نشانه فاسد شدن هستند.
مدت زمان ذخیرهسازی پیازها به نوع آنها بستگی دارد. آنهایی که خیلی بدبو هستند مثل پیاز زرد را میتوان مدت زمان بیشتری به نسبت نوع شیرین آن مثل پیاز سفید نگهداری کرد. همه پیازها را باید جدا از سیب زمینی نگهداری کرد، چون آنها رطوبت و گاز اتیلن را به خود جذب میکنند که باعث فساد پیازها میشوند.
باقیمانده پیاز خرد شده را باید در یک کیسه پلاستیک یا یک ظرف دردار نگهداری کرد و بایستی تا یکی دو روز آینده استفاده شوند، چون پیازها اکسیده میشوند و مواد غذایی خود را سریعاً از دست میدهند. پیاز پخته در یک ظرف کیپ بهتر مزه خود را حفظ میکند و میتوان آن را تا چند روز نگهداری کرد.
هرگز آنها را در یک ظرف فلزی نگهداری نکنید چون این کار باعث تغییر رنگ آنها میشود. میتوان پیاز پوست گرفته و خرد شده را فریز کرد ولی این کار باعث میشود که بعضی از طعمهای خود را از دست بدهند.
جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940 |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.