روش های مهم پیشگیری و درمان عفونت مثانه و رحم
روشهای مهم در پیشگیری از عفونت مثانه و رحم
عفونت مثانه زمانی رخ می دهد که باکتری های مضر وارد مجرای پیشاب و مثانه وارد شوند.هر کسی می تواند این عفونت را بگیرد، اما زنان نسبت به مردان بیشتر در معرض آن هستند.
عمدتاً به این دلیل است که مجرای پیشاب آن ها کوتاه تر است، که باعث می شود باکتری ها زودتر و بهتر به مثانه برسند.
عوامل دیگری که ریسک ابتلا به عفونت های مثانه را افزایش می دهند، پیر شدن، جراحی در مجاری ادراری، مجرای ادراری نازک، بزرگ شدن پروستات، بی اختیاری روده، بارداری و دیابت هستند.
وقتی مبتلا به عفونت مثانه می شوید، ممکن است علائمی چون ادرار کدر، خون در ادرار، ادرار با بوی متعفن، درد و یا احساس سوزش در هنگام ادرار کردن، نیاز شدید به ادرار و فشار در قسمت تحتانی شکم و یا کاهش آن را تجربه کنید.
عفونت مثانه در چه کسانی بیشتر است
برخی افراد در خطر ابتلا به عفونت ادراری و عفونت احتمالی مثانه هستند و این افراد عبارتند از:
_زنانی که باردار هستند
_زنان یائسه
_افرادی که مبتلا به دیابت هستند
_افرادی که سنگ کلیه دارند
_کسانی که اخیرا یک کاتتر داشته اند
عفونت مثانه و ترفندهای پیشگیری از آن
چندین روش برتر برای جلوگیری از عفونت های مثانه وجود دارد:
1. افزایش مصرف مایعات
برای کاهش خطر ابتلا به عفونت مثانه، مطمئن شوید که مقدار زیادی آب در طول روز می نوشید.نوشیدن آب زیاد به دو روش کمک می کند.
به بیرون ریختن باکتری ها از مثانه و همچنین به رقیق کردن ادرار شما کمک می کند تا بتوانید به راحتی بدون احساس درد و یا احساس سوزش ادرار کنید.
روزانه حداقل 8 تا 10 لیوان آب بنوشید.هم چنین آب میوه و یا سوپ را به طور مرتب بنوشید.
2. حفظ بهداشت خوب
حفظ بهداشت خوب برای مثانه و نیز سلامت کلی مهم است.بعد از استفاده از دستشویی، با دستمال خود را از جلو به عقب پاک کنید. این کار از ورود میکروب ها به مجرای پیشاب جلوگیری می کند.
هرگز دو بار با یک دستمال خود را پاک نکنید.از شستشو دهنده ها، صابون یا دئودورانت ها در ناحیه واژینال استفاده نکنید.مواد شیمیایی موجود در این محصولات می توانند باکتری های خوب را در سیستم شما از بین ببرند.
از پدهای بهداشتی به جای تامپون استفاده کنید و پدها را در فواصل منظم تعویض کنید.
روزانه دوش بگیرید. بعد از حمام، با یک حوله نرم، واژن و مقعد خود را خشک کنید، به جای آنکه آن ها را مالش دهید.حمام خود را تمیز نگاه دارید و از استفاده از حمام کثیف و یا توالت های عمومی اجتناب کنید.
3. مثانه را پشت هم خالی کنید
مثانه را برای مدتی طولانی پر نگه ندارید، زیرا به تاخیر انداختن ادرار،احتمال ابتلا به عفونت مثانه را چندین برابر افزایش می دهد.نگهداشتن ادرار خطر رشد باکتری را افزایش می دهد.
علاوه بر این، فشار روی کلیه ها را افزایش می دهد که می تواند باعث مشکلات کلیوی شود.همچنین ادرار کردن بعد از داشتن رابطه زناشویی مهم است.این کار به بیرون راندن باکتری ها از دستگاه ادراری کمک می کند.
4. غذاهای تقویت کننده سیستم ایمنی را بخورید
یکی از وظایف اصلی سیستم ایمنی جلوگیری و مبارزه با عفونت ها است. در نتیجه شما باید سیستم ایمنی خود را با استفاده از برخی غذاها تقویت کنید.
روز خود را با یک لیوان آب و لیمو آغاز کنید.روزانه 2 تا 3 فنجان چای سبز بنوشید.قبل از رفتن به رختخواب، یک لیوان شیر گرم با زردچوبه بنوشید.
غذاهای غنی از ویتامین C، مانند بروکلی، کیوی، فلفل دلمه ای، توت فرنگی، جوانه و گوجه فرنگی بخورید.غذاهای غنی از ویتامین D بخورید، مانند قزل آلا، خال مخالی، گوشت عضو، پنیر و زرده تخم مرغ.
5. آب را با سرکه سیب بخورید
نوشیدن سرکه سیب به صورت روزانه، راه آسانی برای جلوگیری از عفونت های ادراری است. سرکه سیب حاوی خواص ضد باکتری است که می تواند به پیش گیری و درمان بیماری های عفونی کمک کند. به علاوه، به متعادل کردن سطوح pH بدن نیز کمک می کند.
1 تا 2 قاشق غذا خوری سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کنید.کمی عسل به آن اضافه کنید و به خوبی مخلوط کنید. روزانه دو بار آن را بنوشید تا سالم و عاری از عفونت باقی بماند.
6. از معیارهای کنترل بارداری آگاه باشید
انواع خاصی از وسایل جلوگیری از بارداری، خطر عفونت های مثانه را افزایش می دهد.شما باید از استفاده از دیافراگم یا اسپرمیسیدها حاوی نونوکسینول - 9 هستند، اجتناب کنید.
استفاده از دیافراگم ممکن است جریان ادرار را آهسته کند و اجازه تکثیر باکتری ها را بدهد. اسپرمیسیدها باعث حساسیت پوست و افزایش رشد باکتری ها می شوند.
علاوه بر این،قرص های ضد بارداری می توانند سطح استروژن را کاهش دهند، که به سالم نگه داشتن بافت واژینال کمک می کند.
7. ترک سیگار
مصرف دخانیات باعث افزایش حساسیت به عفونت های باکتریایی می شود. هم چنین خطر سرطان مثانه را افزایش می دهد.مواد شیمیایی موجود در دود سیگار، عملکرد ضد باکتری لکوسیت ها را به خطر می اندازند.
در نتیجه برای کاهش خطر عفونت های مثانه، ترک سیگار و نیز استفاده از دیگر محصولات مواد مخدر را ترک کنید.
8. پوشیدن لباس مناسب
پوشیدن لباس های مناسب می تواند به جلوگیری از عفونت های مثانه کمک کند. لباس هایی که از موادی مثل پنبه تهیه شده اند، به پوست شما اجازه می دهند که تنفس کنند و گزینه های خوبی هستند.
مواد تنفسی به اجتناب از رطوبت کمک می کنند و در نتیجه باکتری ها را دور می کند.شلوار و یا دامن گشاد بپوشید، تا گردش هوا را بهبود دهید و احتمال رشد باکتری را کاهش دهید.
از پوشیدن شلوار جین تنگ و شلوار چسبان خودداری کنید، که گرما و رطوبت را به دام می اندازد.لباس زیر نخی بپوشید و هر روز آن را عوض کنید. لباس های زیر را در آب گرم با استفاده از یک تمیز کننده ضعیف بشویید.
از ماندن در لباس شنای مرطوب برای مدتی طولانی خودداری کنید.
9. ماست پروبیوتیک بخورید
هر روز خوردن ماست پروبیوتیک یک قدم پیشگیرانه دیگر برای عفونت های مثانه است.شامل میلیاردها باکتری دوستانه است که به مبارزه با باکتری های مسبب آلودگی کمک می کنند.حتی به حفظ سطح pH سالم کمک می کند و سیستم ایمنی شما را تقویت می کند.
روزانه 2 تا 3 فنجان ماست پروبیوتیک بخورید.شما هم چنین می توانید یک اسموتی با ماست پروبیوتیک بخورید.
10. از محرک ها اجتناب کنید
خوردن غذاها و نوشیدنی های رایجی می تواند مثانه تان را تحریک کرده و ریسک ابتلا به رشد عفونت را افزایش دهد.اگر شما ریسک زیادی در عفونت های مثانه داشته باشید، باید از چنین محرک هایی اجتناب کنید.
از نوشیدنی های کافئینی مانند چای و قهوه اجتناب کنید.به جای آن، چای گیاهی بدون کافئین را بنوشید. نوشیدنی های شکلاتی و لیموناد هم حاوی کافئین هستند، پس از آن ها نیز باید اجتناب کنید.
از غذاهای پر ادویه نخورید.از غذاهای شیرین و هم شکر دار مصنوعی دوری کنید.
عفونت های ادراری در دوران بارداری
هیچ راه مطمئنی برای جلوگیری از عفونت های دستگاه ادراری وجود ندارد، اما چندین اقدام پیشگیرانه وجود دارد که می تواند برای به حداقل رساندن یک بیماری انجام شود.
_بهداشت خوبی را انجام دهید:
بعد از ادرار کردن خود را پاک کنید تا از گسترش باکتری ها جلوگیری کنید.
_به اندازه کافی مرطوب باقی بمانید:
ادرار کردن روشی موثر برای پاک سازی میکروب ها از مثانه و مجرای پیشاب است. سعی کنید در حدود 8 لیوان مایع در روز بنوشید.
_آب خوردن کافی
برخی راهکارهای موثر در این زمینه عبارتند از
_بعد از مقاربت, آب بنوشید:
علاوه بر نوشیدن در طول روز, نوشیدن یک لیوان کامل آب بعد از مقاربت, مهم است.
_بعد از رابطه، ناحیه تناسلی را تمیز کنید:
این می تواند حضور باکتری ها را کاهش دهد و در نتیجه احتمال اینکه باکتری ها را به داخل مجرای پیشاب و مثانه حمل کند, کاهش می دهد.
از روان کننده شخصی استفاده کنید. اصطکاک در حین آمیزش می تواند مجاری ادراری را تحریک کرده و باعث عفونت مجاری ادراری شود.
استفاده مقدار کم از روان کننده ها در حین عمل جنسی می تواند به کاهش اصطکاک و خطر عفونت کمک کند
جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940 |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.