به رغم پیشرفت جوامع و حرکت به سمت مدرنیته هنوز هم طلاق به عنوان یک عامل تاثیرگذار و آسیب زا بر وضعیت خانواده شناخته می‌شود و در این میان زنان از این جراحت سهم چشم‌گیرتری دارند.
به گزارش جمهوریت؛ فرشاد رضایی‌نامدار کارشناس ارشد مسائل زنان و مدرس ، با اشاره به تأثیر متارکه بر موقعیت فردی و اجتماعی زنان، اظهار داشت: نخستین علت آسیب‌پذیری زنان عدم استقلال مالی و وابستگی اقتصادی آنان است، یک زن پس از جدایی برای تأمین نیازهای خود ممکن است مجبور به انجام کارهایی شود که به آن تمایلی ندارد.

وی افزود: نیاز، منشا پذیرش اموری است که مطلوب طبع زنان نیست و به بهره‌کشی از آنان می‌انجامد.

رضایی‌نامدار گفت: جدایی پس از یک دوره زندگی مشترک هر چند کوتاه، به معنای قطع همه پیوندهای روحی و عاطفی میان زوج‌ها نیست و در بسیاری از موارد با اینکه طلاق اتفاق افتاده اما جدایی صورت نگرفته است.

این مشاور خانواده با اشاره به اثرات مخرب و فرسایشی طلاق به عنوان یک آسیب اجتماعی، گفت: زن‌ها در موقعیت‌های بیشتری در مقایسه با مردان با تأثیرات منفی جدایی درگیر هستند و این مشکلات موجب احساس عدم امنیت در آنها می‌شود، همچنین آنها را در معرض سوء استفاده قرار می‌دهد، چنانچه هر یک از طرفین به خصوص زن در صورت داشتن فرزند، با طرد و کاهش موقعیت‌های اجتماعی افزون‌تری مواجه خواهد شد.

رضایی‌نامدار ادامه داد: در مواردی که زن از زیبایی ظاهری برخوردار باشد، حضور او به عنوان یک زن مطلقه حتی در جمع‌های خانوادگی و محل کار ممکن است یک تهدید برای هم‌جنس‌های خانم تلقی شده و باعث ایجاد ترس و ظن در زنان دیگر شود.

وی در پایان بیان کرد: برای کاهش آسیب‌های جدایی زوج‌ها و فراهم کردن زمینه فعالیت مثبت و زندگی سالم، باید این زنان مورد حمایت گروهی از افراد مورد اطمینان مانند خانواده و دوستان نزدیک قرار گیرند و در این میان نقش مشاوران و درمانگران در ارائه راهکارهای مناسب برای مدیریت و هدایت وضعیت زندگی زنان مطلقه بسیار حائز اهمیت است.