سکسکه جنین در شکم مادر ممکن است به علت پیچ خوردگی بند ناف باشد
سکسکه جنین در شکم مادر یک امر کاملاً طبیعی است و معمولاً اغلب مادرها آن را حس می کنند. ظاهرا سکسکه جزیی از تکامل اعصاب جنین است. برخی از مادران این سکسکه ها را به صورت یک سری حرکت ریتمیک کوچک در روز حس می کنند.سکسکه جنین احتمالاً در اواخر سه ماهه اول یا اوایل سه ماهه دوم بارداری شروع به سکسکه می کند، البته ممکن است در این مرحله این سکسه را اصلاً احساس نکنید.
ظاهرا سکسکه جزیی از تکامل اعصاب جنین است. برخی از مادران این سکسکه ها را به صورت یک سری حرکت ریتمیک کوچک در روز حس می کنند، اما برخی دیگر تنها یک بار در روز متوجه یک حرکت کوچک می شوند که این همان سکسکه است. بر خلاف لگد زدن که تنها بخشی از شکم تکان می خورد، هنگام سکسکه معمولا تمام شکم تکان می خورد.
سکسکه در مورد نوزادان تازه متولد شده نیز امری طبیعی است. بنابراین پس از زایمان اگر دیدید کودک تان گاهی سکسکه می کند، تعجب نکنید.
انقباض دیافراگم در جنین های بالغ باعث سکسکه می شود
علل سکسکه در جنین
انقباض دیافراگم در جنین های بالغ باعث سکسکه می شود. برای آنکه جنین در رحم سکسکه کند، باید از یک سیستم عصبی مرکزی کامل برخوردار باشد. سیستم عصبی مرکزی به جنین کمک می کند که در مایع آمنیوتیک رحم نفس بکشد. در صورتی که این مایع وارد ریه شود، دیافراگم به سرعت منقبض شده و جنین سکسکه می کند. سکسکه در جنین امری رایج است و در سونوگرافی به صورت حرکات ریتمیک دیده می شود. سکسکه جنین پدیده ای بازتابنده است و معمولا باعث ناراحتی او نمی شود. علاوه براین، سکسکه ریه ی جنین را برای تنفس بهتر پس از تولد آماده کرده و ضربان قلب او را در سه ماهه سوم تنظیم می کند.
دلیل سکسکه پیچ خوردگی بند ناف
در برخی از موارد، سکسکه جنین به این علت رخ می دهد که هوای کافی به او نمی رسد. اگر شدت و دفعات سکسکه به طور ناگهانی کاهش یافت، سریعا به یک پزشک متخصص مراجعه کنید تا احتمال پیچ خوردگی بند ناف بررسی شود. پیچ خوردگی بند ناف زمانی رخ می دهد که بند ناف به دور گردن جنین می پیچد و از رسیدن هوای کافی به ریه جلوگیری می کند. زمانی که بند ناف به دور گردن می پیچد، ضربان قلب جنین افزایش یافته و جریان خون منتقله از طریق بند ناف کاهش می یابد.
رفلکس معده جنین داخل رحم مادر باردار علت سکسکه
برخی از نوزادان در داخل رحم مادر خود ثابت بوده و دچار سکسکه و حرکت بیش از حد نمی شوند، در مقابل برخی از این نوزادان بیش از حد فعال بود و در داخل شکم مادر خود حرکت نموده و او را دچارهیجان می کنند. این نوزادان، آن هایی هستند که برای به دنیا آمدن بی قراری می کنند، زیرا سکسکه کردن و حرکات زیاد جنین داخل رحم زنان باردار آماده بودن بدن او را برای شروع سوخت و ساز و تغذیه با شیر مادر نشان می دهد. معمولا، این نوزادان با رشد زیاد و سکسکه کردن، نزدیک شدن عمل زایمان را به مادر و پزشک متخصص زنان و زایمان اعلام می دارند.
بنابراین، به عنوان یک خانم باردار به یاد داشته باشید که وقتی زمان به دنیا آمدن فرزندتان فرا برسد، شما ممکن است بر روی نقاط مختلف بدن او لکه های کوچک قرمز رنگی را مشاهده کنید، که فوق العاده زیبا بوده و بر اثر مکیده شدن توسط خود جنین در داخل رحم ایجاد شده است. اما بر اساس نتایج تحقیقات اخیر محققان، این وضعیت فقط یکی از دلایل متعدد سکسکه کردن نوزادان متولد نشده در داخل رحم مادران باردار خود است.
خودتان بررسی کنید
تلاش کنید از هر حرکت جنین تان لذت ببرید و از این حرکات به عنوان علامتی در جهت سلامت او کمک بگیرید. برای این که بهتر است هرگونه حرکت نوزاد را ثبت کنید.میشه حرکات جنین را تجزیه و تحلیل کنید و اگر لازم شد با پزشک در این باره صحبت کنید. برای اطمینان از حرکات جنین می توانید سونوگرافی نیز انجام دهید تا از سلامت جنین مطمئن شوید.
جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940 |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.