علت های اصلی کاهش میل جنسی و بی میلی جنسی در زنان و روش درمان آن
چه زنانی بیشتر در معرض بی میلی جنسی هستند؟
حدود یک سوم از زنانی که رابطه زناشویی دارند، دچار کاهش میل جنسی هستند.به طور کلی زنانی که دچار اختلالهای هورمونی هستند، به هر دلیلی از درد مزمن رنج میبرند، مبتلا به دیابت یا بیماریهای روان همچون افسردگی و اضطراب هستند، به علت بیماریهای بدخیم، شیمی درمانی یا پرتودرمانی میشوند، دچار بیماریهای قلبی - عروقی هستند، داروی خاصی مصرف میکنند، تجربه ناخوشایندی از رابطه زناشویی با همسرشان دارند، رابطه عاطفی خوبی با همسر ندارند یا مورد سوءاستفاده جنسی قرار گرفتهاند، اعتماد به نفس پایینی دارند، مثلا فکر میکنند سطح اجتماعیشان خیلی پایین تر از همسر است، تصویر ذهنی بدی از اندام خود دارند و در نهایت انسانی پرمشغله، گرفتار و از نظر اجتماعی و خانوادگی تحت فشارند، بیشتر دچار کاهش میل جنسی میشوند. علاوه بر این کاهش میل جنسی در بارداری هم مشاهده میشود.
بسیاری از آقایان در طول زندگی مشترکشان از بی میلی و عدم رغبت همسرانشان به رابطه جنسی شکایت دارند و تصور میکنند این بیمیلی جنسی تا ابد با آنها همراه است. اما این طور نیست. با داشتن اطلاعاتی در این مورد میتوان این مشکل را ریشهیابی و عوامل موثر بر آن را پیدا کرد. در این مقاله ابتدا دلایل کاهش میل جنسی در زنان را بررسی کرده و پس از آن راه حلهای ممکن برای رفع این مشکل را ذکر خواهیم کرد.
انواع بی میلی جنسی
کاهش میل جنسی دو نوع عمومی و موقعیتی است. در نوع عمومی خانم همیشه دچار کاهش میل جنسی است اما در نوع دوم یا نوع موقعیتی زن واقعا کاهش میل جنسی ندارد ولی به علت دوست نداشتن همسر (مثل عقد اجباری) در مواجهه با او دچار کاهش میل جنسی میشود. این نوع کاهش، موقعیتی و روانی است. در این مواقع اگر کاهش میل جنسی خفیف باشد، اختلال چندانی در روابط زناشویی ایجاد نمیشود و همسر نیز معمولا مطلع نخواهد شد. خانمهایی که به طور متوسط دچار این مشکل هستند، اغلب به عنوان یک وظیفه و بدون رضایت باطنی رابطه زناشویی برقرار میکنند اما در موارد شدید خانم اصلا حاضر به برقراری رابطه نیست و این عمل ممکن است باعث ایجاد مشکلات بسیار جدی در زندگی زناشویی شود.
دلایل اصلی کاهش میل جنسی در زنان
1. اضطراب و نگرانی و کاهش میل جنسی زنان
نگرانی در مورد این که نتوانید در رابطه جنسی خود موفق عمل کنید، برقراری این رابطه را برایتان مشکلتر میسازد. نگرانی در مورد سایر ابعاد زندگی نیز بر عملکرد جنسی شما تاثیر گذار است. نگرانی شما به هر دلیلی باشد موجب ترس و انزوا شده و شما را در چرخه باطلی گرفتار میسازد که نتیجه آن اختلال در زندگی جنسی و رابطه عاطفی میباشد. استرسی که در خانه و محل کار دارید میتواند بر تمایلات جنسی شما تاثیر بگذارد. سعی کنید راههای غلبه بر آن را بیاموزید. خودتان بیشترین کمک را میتوانید به رفع این نگرانیها بکنید اما مراجعه به یک مشاور یا پزشک هم در این زمینه کارساز است.
2. کمبود هورمون تستسترون و کاهش میل جنسی در زنان
هورمون تستوسترون با تمایلات جنسی شما رابطه مستقیم دارد. هنگامی که سن فرد چه زن و چه مرد افزایش مییابد سطح این هورمون در بدن کاهش یافته و به موازات آن تمایل فرد به برقراری رابطه جنسی هم کاهش مییابد.
3. استفاده بیش از حد از تکنولوژی و کاهش میل جنسی
غرق شدن در دنیای مجازی و گوشی تلفن همراه و.. شما را رفته رفته به یک سرد مزاج تبدیل میکند. این نتیجه بعد از تحقیقات روی ۱۵۰ زوج در اروپا به دست آمده است.
4. یائسگی و کاهش میل جنسی در زنان
شایعترین علت کاهش میل جنسی یائسگی است چون میل جنسی رابطه بسیار نزدیکی با سطح هورمونهای زنانه و حتی هورمونهای مردانه دارد زیرا در بدن همه زنان مقداری هورمون مردانه وجود دارد.
5. نداشتن اعتماد به نفس و از دست دادن میل جنسی
وقتی شما خودتان را دوست ندارید، نمیتوانید از همسر خود توقع داشته باشید که احساس کاملا مثبتی به شما داشته باشد. تصویر ذهنی منفی نسبت به خود موجب نگرانی شما در مورد عملکرد جنسیتان شده و کیفیت رابطه جنسی شما را به شدت کاهش میدهد.
6. خستگی زیاد و بی میلی جنسی
یک دلیل مهم و اصلی کاهش میل جنسی این است که شما بیش از حد درگیر کار و مشکلات هستید و دیگر از لحاظ روحی و جسمی توانایی و نیاز را در خود احساس نمیکنید.
7. مصرف الکل و مواد مخدر و کاهش میل جنسی
یک جمله معروف در مورد مصرف الکل در میان پزشکان اروپایی وجود دارد که میگویند شما میخورید و میبازید. مضرات مشروبات الکلی بسیارند که برای زوجین بدترین آنها بعد از ایجاد ناباروری کاهش میل جنسی است.
8. مصرف داروهای مختلف و کاهش میل جنسی
برخی از داروها به دلیل ایجاد تغییرات در مکانیسم کلی بدن ، خود موجب سردی و کم شدن میل جنسی شما میشود. داروهایی که موجب کاهش میل جنسی میشوند شامل داروهای فشار خون - داروهای ضد افسردگی و اعصاب و داروهای شیمی درمانی میباشند.
روش های درمان بی میلی جنسی در زنان
زنانی که به علت کاهش میل جنسی از همسرشان جدا شدهاند، نباید دوباره ازدواج کنند مگر اینکه مشکلشان حل شده باشد. درمان موفق بستگی به تشخیص درست نوع اختلال و علت آن است. زنانی که با شکایت کم شدن میل جنسی مراجعه میکنند، در سه گروه سنی قرار دارند. خانمهای جوان، خانمهای نزدیک به یائسگی و خانمهای یائسه. هر بیمار باید از نظر تمام علل گفته شده بررسی شود چون در خیلی از موارد اصلا بیمار کاهش میل جنسی ندارد و عاملی دیگر باعث شده این مشکل به وجود آید. به هر حال این مشکل در زنان مشکل مهمی است و باید درمان شود. توصیه اکید این است که زنان بیمیلیهای جنسی را جدی بگیرند و درصدد رفع آن برآیند.
- کنترل استرس
- هورمون درمانی
- اجتناب از بیتحرکی
- رفع اختلافات و حل مشکلات
- افزایش صمیمت با شریک زندگی
- مشاوره با کارشناسان مسایل زناشویی
- آموزش جنبههای مختلف رابطه جنسی
- رسیدگی به وضع ظاهری و بهداشت فردی
- ایجاد اعتدال در کار و جنبههای دیگر زندگی
- ایجاد تنوع در زمان و مکان برقراری رابطه جنسی
- در میان گذاشتن علایق جنسی و خیالپردازیهای جنسی
- فراگرفتن مهارت های گفتگو و برقراری ارتباط موثر با جنس مخالف
علاوه بر رعایت موارد بالا استفاده از روش های طبیعی افزایش میل جنسی هم می تواند کمککننده باشد.
جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940 |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.