معرفی انواع ترس یا همان فوبیا
انواع فوبیا یا همان ترس
تا به حال، صدها نوع مختلف از فوبیا، کشف شده است که شامل ” ترس از خود ترس ” هم می شود. اما زمانی که درباره فوبیا ( یکی از انواع اختلالات اضطرابی) صحبت میکنیم ، کارشناسان آن را به سه طبقه تقسیم میکنند: هراس اجتماعی ( یک ترس و اجتناب از موقعیتهای اجتماعی)-ترس از مکانهای شلوغ ( یک اضطراب شدید در محل های عمومی که امکان فرار از آن دشوار باشد)_ و ترس خاص ( که البته غیرمنطقی و نسبت به اشیاء و موقعیتهای خاص می باشد).
1.هراس اجتماعی فراتر از خجالتی بودن
افراد مبتلا، فقط خجالتی نیستند. آنها اضطراب و ترس شدید دارند ؛ ترس از اینکه در انظار عمومی و در یک موقعیت اجتماعی، چگونه میتوانند کارشان را انجام داده و یا نظر دیگران درباره او چیست ، و یا حتی اینکه آیا دیگران متوجه اضطراب او شده اند؛ این هراس بزرگ، اغلب باعث پرهیز ازتماس اجتماعی میشود. همین مسئله ، یک تاثیر بزرگ و منفی برروی روابط شخصی و حرفه ای فرد میگذارد.
2.ترس از مکانهای شلوغ
آگورا، یک واژه یونانی است که در واقع نام یک بازار در یونان باستان بوده است . افراد مبتلا به این هراس، از ترس به دام افتادن در یک محل عمومی، یا مکانهایی شبیه پل و یا مسیر یک بانک، در اینگونه مکانها، ظاهر نمی شوند. در زنان، دو برابر مردان اتفاق می افتد و چنانچه درمان نشده باقی بماند، ممکن است فرد را برای تمام عمر، خانه نشین سازد.
3. ترس از فضاهای بسته
این ترس، یک ترس غیرمعمولی از بودن در فضاهای تنگ و محصور است، که با “ ترس خاص” مشترکاتی دارد. شخص مبتلا به این نوع هراس، نمیتواند بدون احساس اضطراب شدید، سوار آسانسور شده و یا از تونلی عبور کند. چنین فردی معمولا به دنبال رفتارهای در جستجوی امنیت، مثل باز کردن پنجره ها و یا نشستن نزدیک درب خروجی است.
4. ترس از رعد و برق
افراد مبتلا به این هراس، بطور منطقی میدانند که صدای رعد، هیچ آسیبی به آنها نمی زند؛ اما ممکن است درهنگام توفان رعد وبرق، به خارج ازخانه نرفته و حتی در داخل خانه هم ، دولا زیر نیمکت و یا پنهان در کمد بمانند.
5. حیوان هراسی
معمولی ترین نوع از ترس های خاص، حیوان هراسی و یا ترس از حیوانات است. این ترس، البته ریشه ژنتیک دارد ، که شامل یک گروه از ترس های خاص مثل” عنکبوت هراسی، مار هراسی، پرنده هراسی و ترس از زنبورعسل” است . این ترس ها در بچگی، گسترده هستند و گاهی اوقات با بزرگ شدن از بین می روند؛ البته گاهی در بزرگسالی هم می توانند باقی بمانند.
6. ارتفاع هراسی و ترس از بلندی
این ، یک ترس شدید از بلندی است که در هنگام اضطراب شدید، آشکار میشود. فرد ممکن است فقط در بالا رفتن ازپله ها یا نردبان سنگ نوردی، دچار حمله شود. گاهی این ترس آنقدر بزرگ می شود که فرد نمیتواند حرکت کند. این هراس ، میتواند موقعیت های خطرناکی را برای فرد مبتلا درست کند. اضطراب بالای فرد، جلوی پایین آمدن بدون خطر وی را میگیرد.
7. تزریق هراسی ترس از جراحت و آسیب
در اینجا طیفی از خون، جراحت و تزریق وجود دارد که به نام ” ترس از خون” نیز، نامیده می شود. افراد مبتلا، از دیدن خون و یا دریافت یک تزریق، میترسند. حتی گاهی از روش های نوین پزشکی نیز میترسند. این فوبیا همراه با از حال رفتن است.
8. ترس از پرواز
افراد مبتلا، از پرواز با هواپیما میترسند. اغلب هنگامی که فرد، تجربه یک آسیب در هواپیما (تلاطم شدید هواپیما در هنگام توفان و یا افتادن دریک چاله هوایی) را داشته باشد و یا شاهد حمله هراس مسافر دیگری در هواپیما بوده باشد، دچار این ترس می شود. حتی بعد از فراموشی حادثه، ترس باقی می ماند. گاهی ممکن است به هنگام تماشای یک فیلم سینمایی درباره سقوط یک هواپیما، فرد دچارحمله شود. هیپنوتیزم درمانی، عموما علت ضربه اولیه را شناسایی کرده و می تواند آن را درمان کند.
جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940 |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.