مهمترین خواص و مضرات خرما
برخی از مهم ترین خواص خرما:
طبع خرما گرم و خشک است.
فسفری که در خرما وجود دارد باعث سر زنده نگاه داشتن سلولهای عصبی می شود.
پتاسیم در این میوه به میزان قابل توجهی موجود است که برای جلوگیری از پرفشاری خون و برای کار صحیح عضلات و اعصاب ضروری است.
ویتامین C یکی دیگر از مواد مغذی خرماست که این ویتامین برای جلوگیری از بیماریهای خطرناک خونریزیدهنده یا همان اسکوربوت لازم است و باید بدن هر فرد در طول روز، 60 میلیگرم ویتامین C دریافت کند که تقریباً در هر 100 گرم خرما 14 میلیگرم ویتامین C موجود است.
خرما علاوه بر نکات گفته شده، مقدار قابل توجهی فولات و یا همان اسیدفولیک به بدن میرساند که جهت خونرسانی برای بدن لازم است و زنان هنگام بارداری مجبور میشوند علاوه بر دریافت فولات از طریق غذا، قرص آن را نیز مصرف کنند.
فولات به عنوان ماده خونساز در خرما موجود است؛ هرچند که مقدار آهن خرما آنچنان زیاد نیست، اما برای خونسازی، بدن احتیاج به 3 مادهی مغذی فولات، آهن و ویتامین 12 B دارد که در غذاهای حیوانی یافت میشوند. پس برای این منظور بایستی از غذاهای متنوع استفاده کرد.
برای رفع خشونت و نرم کردن سینه 50 گرم خرما در 1000 گرم آب جوشانده صاف نموده روزی 2 تا 3 استکان بخورید. البته این برای افراد سرد مزاج بسیار خوب است.
کسانی که درد کمر یا درد مفاصل دارند می توانند از شربت خرما که در شماره 2 آمده است استفاده کنند.
کسانی که میخواهند چاق شوند صبحانه گردو یک عدد + خرما 7 عدد و یک لیمو شیرین استفاده کنند.
به خاطر وجود ویتامین B در خرما میوه خوبی برای تعادل اعصاب و نیز باعث رشد است.
منیزیم و فسفری که در خرما وجود دارد تقویت کننده اعمال فکری است.
منیزیم برای حفظ سلامتی پروستات و کلیه لازم است. میدانیم که در هر 100 گرم خرما حدود 63 میلیگرم منیزیم وجود دارد در نتیجه خوردن خرما هرگز فراموش نشود.
کسانی که می خواهند چاق شوند از رطب با بادام استفاده کنند (رطب خرمای تازه است).
خرما به خاطر داشتن ویتامین A باعث تقویت مو و ناخن، تقویت قوه بینایی و رشد اندامها در اطفال و نوجوانان میشود.
یک غذای خوب برای کسانی که ضعیف شدهاند و کم خون هستند بادام زمینی همراه خرما و شیر استفاده شود.
به خاطر وجود ویتامینهای B در خرما برای نمو جنین ، سوخت و ساز مواد پروتئینی و جذب قندها و کبد یک میوه بسیار مؤثر است.
کسانی که رماتیسم دارند از شربت خرما استفاده کنند.
شیرگرم همراه خرما برای بیماریهای ریوی، سرفه، آسم و برونشیت نافع است.
برای کسانی که میخواهند حافظه خوبی داشته باشند صبحانه همراه غذا خرما میل کنند.
بهترین غذای زمستان خرما است چون انواع املاح معدنی را دارد و انرژی کافی به بدن میرساند.در خرما، مقداری فیبر غذایی موجود است که برای سلامت دستگاه گوارش و تغذیه بسیار مناسب است.
برای اینکه هر چه بهتر و بیشتر از خواص خرما استفاده شود، بهتر است خرما را یک شب کامل در آب خیس کنید و صبح روز بعد خرماهای خیس خورده، مانند شربت مصرف شود.
خرما مقدار قابل توجهی فولات یا همان اسیدفولیک به بدن میرساند که برای خون رسانی برای بدن لازم است و زنان هنگام بارداری مجبور میشوند، علاوه بر دریافت فولات از طریق غذا، قرص آن را نیز مصرف کنند.
هر چند که مقدار آهن خرما آن چنان زیاد نیست اما برای خونسازی، بدن احتیاج به سه ماده مغذی فولات، آهن و ویتامین ۱۲ B دارد که در غذاهای حیوانی یافت میشوند و لذا برای این منظور باید از غذاهای متنوع استفاده کرد.
ویتامین C یکی دیگر از مواد مغذی خرما است که این ویتامین برای جلوگیری از بیماریهای خطرناک خونریزی دهنده لازم است و باید بدن هر فرد در طول روز، ۶۰ میلیگرم ویتامین C دریافت کند که تقریباً در هر ۱۰۰ گرم خرما ۱۴ میلیگرم ویتامین C موجود است.
با توجه به فوایدی که از خرما گفته شد، بهتر است این ماده غذایی را در برنامه غذایی خانواده خود جای دهید، اما هنگامی که میخواهید خرما بخرید، حتماً توجه داشته باشید خرما تازه باشد و مزه و بوی ترشیدگی ندهد.
مضرات خرما :
برای کسانی که طبیعت گرم دارند ممکن است باعث زخم دهان٬خارش بدن٬ناراحتی های کبدی شود.
اگر در جایی از بدنتان تاول دارید از خوردن خرما پرهیز کنند.
کسانی که فشار خون دارند خرما کمتر مصرف کنند.
مواظب باشید در خوردن آن افراط نکنید زیرا دارای قند زیادی است . در این صورت آنهایی که لوزالمعده حساس دارند و یا آنهایی که بیماری قند در خانواده آنها وجود دارد باید کمتر از این میوه استفاده کنند.
خوردن خرما برای افراد مبتلا به سندرم متابولیک، بیماری های قلبی و عروقی زیاد توصیه نمی شود.
افراد دیابتی در مصرف خرما احتیاط کنند. روزانه ۲ عدد خرمای متوسط برای دیابتی ها متناسب است و بیشتر از آن توصیه نمی شود.
خرما برای افراد مبتلا به عارضه تبخال مناسب نیست زیرا خرما قند خون را بالا می برد و ویروس های تبخال در رشد خود از قند موجود در خرما استفاده می کنند.
مصرف بسیار بالای آن باعث آسیب دیدن کبد و طهال و ایجاد جوش در دهان و پوسیدگی دندانها میشود.
جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940 |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.