چطور یک گفتگوی خوب داشته باشیم

نکات کلیدی برای داشتن یک گفتگوی خوب چیست


برای اینکه یک گفتگوی خوب داشته باشید باید زبان بدن مناسب داشته باشید

نکته دیگه‌ اینکه فراموش نکنید برای داشتن یک مکالمه‌ی خوب از ابزار غیر شفاهی هم کمک بگیرید. برای مثال به چشمهای طرف نگاه کردن یعنی دارید احترامتان را نسبت به او نشان میدهید.سرتان را به نشانه تائید تکان بدهید. زبان بدنتان را تقویت کنید. درمورد خندیدن، وضعیت قرارگیری بدن و دست‌ها و نکات دیگر برای تقویت زبان بدن مطالعه کنید. نگاه مستقیم توجهتان به بحث را به طرف مقابل نشان میدهد و کمی به سمت او شخص متمایل بودن یعنی دارید علاقه‌ یتان را به بحث نشان میدهید. یادتان باشد، حتی وقتی که شما حرف نمیزنید، بدنتان دارد صحبت میکند.

برای اینکه یک گفتگوی خوب داشته باشید باید با دقت و با تمام وجود به صحبت های طرف مقابل گوش دهید

وقتی سعی کنید واقعاً گوش کنید، راه‌های بسیار زیادی برای ادامه مکالمه پیدا خواهید کرد. ولی از سوال‌هایی که پاسخ بله و خیر دارند خودداری کنید چون اطلاعات چندانی نصیبتان نخواهند کرد. شما مثل بیشتر آدم‌ها نباشید. فقط مشتاقانه منتظر نوبت حرف زدن خودتان نمانید. نفس‌تان را مهار کنید. یاد بگیرید که چطور واقعاً به حرف‌های کسانی که صحبت می‌کنند گوش دهید. پیغامهای موبایلتان را چک نکنید، به اینور انور نگاه نکنید، حواستان به کامپیوترتان نباشد و از این قبیل کارها.تمام حواستان را به طرف مقابل بدهید تا اینطوری انها هم به شما احترام بیشتری بگذارند.

برای اینکه یک گفتگوی خوب داشته باشید باید بیش از حد از طرف مقابل سوال نپرسید

اگر بیش از حد سوال بپرسید، مکالمه حکم بازجویی را پیدا خواهد کرد. یا طوری به نظر خواهد رسید که خودتان حرفی برای گفتن ندارید. یک جایگزین خوب برای سوال کردن زیاد این است که سوالاتتان را با جمله‌ها و عباراتی از نظر خودتان ترکیب کنید. سوال پرسیدن موثر برای ادامه پیدا کردن گفتگو ، یکی از تکنیکهای خوب این است که با سئوال پرسیدن سعی کنید حرفهای طرف مقابل را بسط بدهید. برای ارتباط برقرار کردن با ان شخص، باید کاری کنید که احساس راحتی و اطمینان داشته باشد. سئوالهای مثبت بپرسید تا نشان بدهید به شنیدن حرفهایش علاقه مندهستید و اجازه بدهید افکار و تجارب بیشتری را با شما در میان بگذارند.

برای اینکه یک گفتگوی خوب داشته باشید باید سعی کنید در زمان گفتگو حرفی برای گفتن داشته باشید

در مکالمه با کسی که به تازگی او را ملاقات کرده‌اید یا وقتی که درمورد اندک موضوعات متداول صحبت کرده‌اید، ممکن است سکوتی مسخره بین‌تان حاکم شود. حتی ممکن است مضطرب شوید و ندانید که چه باید بکنید. هیچوقت بدون خواندن روزنامه از خانه بیرون نروید. اگر با کمبود موضع برای حرف زدن روبه‌رو شده‌اید، همیشه می‌توانید درمورد خبرهای روز حرف بزنید. خیلی خوب است که از خبرهای روز جامعه مطلع باشید.

برای اینکه یک گفتگوی خوب داشته باشید باید از بحث سیاسی و مذهبی خودداری کنید

نکته بعدی اینکه، یک لطفی به خودتان بکنید و بیخودی موضوعاتی که ممکن است باعث جنجال بشود را مطرح نکنید. مذهب و سیاست دو تا از معمولترین این نوع بحثها هستند. ممکن است که زاویه‌ی دید قوی‌ای در مورد موضوع خاصی داشته باشید، اما رفتار شما باید طوری باشد که به تمام جنبه‌های فکری احترام بگذارید. این موضوعات بحث برانگیز به درد گفتگوهای دوستانه‌ی خارج از محیط کاری میخورند.

برای اینکه یک گفتگوی خوب داشته باشید باید در هنگام صحبت با طرف مقابل گفتگوی فعالانه داشته باشید

دهانتان را باز کنید و چیزی که فکر می‌کنید را به زبان آورید. احساستان را بیان کنید. وقتی کسی درمورد یکی از تجربیات خود صحبت می‌کند، شما هم درمورد یکی از تجربیات مرتبط خودتان حرف بزنید. فقط روبروی او نایستید و سرتان را تکان دهید و با جواب‌های کوتاه به او پاسخ دهید. وقتی کسی روی یک مکالمه سرمایه‌گذاری می‌کند دوست دارد که شما هم به صورت متقابل همین کار را بکنید. در صورت لزوم خودتان فعال باشید و اولین کسی باشید که صحبت را شروع می‌کند. یک راه خوب آن جایگزین کردن چند سوال با عبارات است. این باعث می‌شود کمتر منفعل به نظر برسید و برای خودتان صاحب عقیده باشید.

برای اینکه یک گفتگوی خوب داشته باشید باید تن صدای مناسب داشته باشید

سرعتتان را پایین بیاورید. وقتی درمورد چیزی هیجانی می‌شوید ممکن است تندتر و تندتر حرف بزنید. سعی کنید سرعت حرف زدنتان را در این مواقع کمتر کنید تا طرف‌مقابل بهتر متوجه حرف‌هایتان شود.بلند و رسا حرف بزنید. سعی کنید تن صدایتان به اندازه‌ای بالا باشد که اطرافیان متوجه حرف‌هایتان شوند. واضح حرف بزنید. زیر لب زمزمه نکنید. با احساس حرف بزنید. اگر با لحنی یکنواخت حرف بزنید کسی قادر نخواهد بود مدت زیادی به حرف‌هایتان گوش دهد. باید کاری کنید که احساساتتان در حرف‌زدنتان منعکس شود. شمرده‌تر حرف زدن و یک مکث کوتاه بین جمله‌ها و فکرهای مختلف گوش دادن به حرف‌های شما را راحت‌تر می‌کند. اینکار باعث می‌شود افراد با دقت بیشتری به حرف‌هایتان گوش دهند.

برای اینکه یک گفتگوی خوب داشته باشید باید بین گوش دادن و حرف زدن تعادل ایجاد کنید

همه افراد حاضر در جمع باید زمان خود را برای حرف زدن داشته باشند. وقتی کسی خاطره‌ای تعریف می‌کند یا نظر خود را درمورد موضوعی اعلام می‌کند، حرف او را قطع نکنید تا توجه جمع را به سمت خودتان بکشانید. قبل از اینکه خاطره‌شان تمام شود، نظرتان را ابراز نکنید. باید بتوانید بین گوش دادن و حرف زدن یک تعادل ایجاد کنید. به طرف مقابل اجازه صحبت کردن بدهید.همه عاشق این هستند که شنیده بشوند، و همه دلشان میخواهد که به آنها بعنوان یک حرفه‌ای نگاه بشود. پس این فرصت را در اختیارشان بگذارید. در آخر اینکه وقتی احساس کردید که با نظر طرف مخالف هستید، اجازه ندهید که این موضوع ایجاد حس منفی در شما بکند. میتوانید به نظراتشان جواب ندهید، یا اگر نتوانستید جلوی خودتان را بگیرید، میتوانید با احترام حرف بزنید.

برای اینکه یک گفتگوی خوب داشته باشید باید در بحث ها و گفتگو ها شرکت کنید

ممکن است تصور کنید که حرف زیادی برای شرکت کردن در بحث ندارید. ولی تلاشتان را بکنید. خوب به حرف‌های دیگران گوش دهید و وقتی آنها حرف می‌زنند خودتان را علاقه‌مند نشان دهید. سوال بپرسید و جملاتی مرتبط بگویید. چشم‌هایتان را هم باز کنید. مهارت‌های بصری خودتان را با انتخاب چیزهای جالب در گوشه و کنارتان بعنوان موضوع صحبت تقویت کنید. با گستردن دیدتان نسبت به چیزهای جالب در جهان، اندوخته دانش خودتان را ارتقا دهید. روزنامه بخوانید و در مورد موضوعات داغ روز اطلاعات داشته باشید.

برای اینکه یک گفتگوی خوب داشته باشید باید از مشاجره کردن و حق به جانب بودن پرهیز کنید

دست از مشاجره بردارید و سعی نکنید نشان دهید که همیشه حق با شماست. خیلی وقت‌ها یک مکالمه درواقع بحث نیست و فقط برای بهتر کردن روحیه و حال و هوای جمع انجام می‌شود.اگر شما در آن مکالمه برنده شوید هیچکس تحت‌تاثیر قرار نخواهد گرفت. عقب بنشنید، ریلکس باشید و سعی کنید به بهتر کردن روحیه جمع کمک کنید.

جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940