چگونه اعتماد به نفس در دختران را افزایش دهیم
والدین میتوانند با تأکید بیشتر بر ورزش و تحصیل دختران مانع از کاهش اعتماد به نفس آنان شوند. بعضی از خانوادهها و حتی جوامع، با کم اهمیت جلوهدادنِ نقش دختران در سازندگی و پیشرفت جامعه، مانع از رشد و تعالی آنها میشوند که با این کار مشکلات و ناهنجاریهای مختلفی برای دختران به وجود میآید. در صورتی که اگر پدر و مادر، دخترانشان را به ادامهی تحصیل و انتخاب مشاغل مختلف تشویق کنند، میتوانند موجب رشد و پرورش عزت نفس و اعتماد به نفس آنان شوند. همینطور اگر دختران را به ورزش و شرکت در گروههای مختلف ورزشی ترغیب کنند میتوانند از یک سو موجب بالا رفتن روحیهی تعاون، همکاری و مشارکت در آنان شوند و از سوی دیگر کمک کنند تا اندامی سالم و برازنده داشته باشند. در طی دوران بلوغ، اکثر دختران از شرکت در گروههای ورزشی امتناع میورزند. در حالی که ورزشهای گروهی نه تنها موجب بالا رفتن تنانگارهی آنها میشود، بلکه آنها میتوانند از آن طریق «احساس ارزشمندی» و «خودپنداره» خویش را تقویت کنند.
سعی کنید نگرش و دید دخترتان را نسبت به آینده و اهدافش گسترش دهید. با تشویق آنها به تحصیل، انتخاب شغل، آموزش و غیره میتوانید راهحلهای جدیدی به وی ارائه دهید. هیچ گاه انتظار نداشته باشید که دخترانتان پس از چند سال تحصیل در منزل بمانند و با گذران وقت، آینده را به گذشته بدل سازند.دخترانتان را تشویق کنید تا افکار و عقاید خود را بهتر بشناسند. دختری که عموماً در خانه ساکت است، در مدرسه هم نمیتواند به خوبی صحبت کند. والدین باید در محیط خانه او را به صحبت و اظهارنظر پیرامون مسائل مختلف علمی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی تشویق کنند تا آنها راه و رسم صحبت و استدلال کردن را بیاموزند.
اجازه دهید که دخترتان نیز با شن و خاک بازی کند و از این که خود را کثیف کند ناراحت نشوید.به دخترتان اجازه دهید که با حیوانات خانگی، پرندگان، ماهیها و لاکپشت، ... بازی کند.والدین میتوانند دخترانشان را نسبت به انجام کارهای فنی گوناگون، تشویق کنند و آنان را با وسایل و ابزارآلاتی مثل میخ، چکش، آچار و از این قبیل آشنا سازند. حتی اجازه دهند ضربهای هم با چکش روی دست خود بزنند.دختران خود را تشویق به مطالعهی زندگینامههای زنان سرشناس و برجستهی تاریخ، علوم،هنر، ورزش و... کنید. سعی کنید کودکانِ خود را به مشاهدهی فیلمهایی تشویق کنید که هم مردان و هم زنان دارای نقشهای مثبت و سازندهای در آن باشند. به سؤالات دخترتان به همان میزان که به سؤالات پسرتان اهمیت میدهید، توجه کنید. با آنها دربارهی روابط خانوادگی، دوستیها و مباحث مختلف فرهنگی اجتماعی صحبت کنید.
خوب است والدین و به ویژه مادران دربارهی تغییرات جسمانی دوران بلوغ با دخترانِ خود صحبت کنند و به آنها آمادگی ذهنی لازم را برای پذیرش این تحولات بدهند؛ شاید از این طریق دختران بتوانند مسئلهی بلوغ را هر چه راحتتر بپذیرند. والدین سعی کنند، به دور از تعصبات و تبعیضاتِ مختلفی که بین فرزندانِ دختر و پسر خود میگذارند، خواستار اجرای قوانین و ضوابط خانوادگی شوند. پدر و مادر باید در طی دوران بلوغ، نسبت به دخترشان علاقه و احساسات بیشتری ابراز دارند. گاهی دختران نسبت به والدین خود احساس خصومت و دلخوری میکنند؛ در حالی که با کمی حوصله و صبوری میتوان روابط عاطفی عمیقتری با آنان برقرار کرد.
هم زمان با رشد کودک و ورود او به دوران نوجوانی سعی کنید مسئولیتهای بیشتری به عهده فرزندانتان و البته دخترانتان بگذارید. دقت داشته باشید که بین آنها به لحاظ انتخاب و یا قبول مسئولیت تبعیض نگذارید. حتیالامکان به آنان اجازه بدهید که در مورد مسائل خودشان شخصاً تصمیم بگیرند. و با هدایت و راهنماییهای خود، مانع از لغزش احتمالی آنان شوید.هر چند دختران امروز، نسبت به مادرانشان از اتکاء به خود و اعتماد به نفس بیشتری برخوردارند، اما هنوز هم در مقایسه با تبعیضهایی که بین فرزندان دختر و پسر گذاشته میشود، دچار ضعفها و کاستیهای زیادی در زمینه خودپنداره و عزت نفس میباشند. بررسیهای مختلف نشان میدهند که دختران برای رسیدن به اهداف دراز مدت خود به تلاش و جدیت بیش تری نسبت به پسران نیازمندند ...، او معتقد است دختران بیش از پسران احتیاج به حمایت و هدایت والدین و مربیان خود دارند؛ زیرا آنها برای آن که بتوانند به آرزوها و خواستههای خود جامهی عمل بپوشانند باید فشارهای اجتماعی بیشتری را متحمل شوند. ما باید دختران خود را به بیانِ افکار و اندیشههایشان تشویق کنیم؛ به آنها اجازه اشتباه کردن بدهیم؛ و علاقهی آنها را برای یادگیری رشتههای مختلف علمی ارج نهیم.
به دختر خود بیاموزید که نیازهای خود را به بزرگسالان بیان کنند و در صحبت با همسالان خود جایگاه خود را حفظ کند. اگر بچه ی دیگری نسبت به او بدرفتاری کرد، تشویقش کنید که در این موارد بگوید: از این طرز صحبت کردن تو خوشم نمی آید.زمانیکه به دختر خود می گویید که چقدر او باهوش است، اگر از یک مثال مشخص تر استفاده کنید، گفته شما برای او پرمعناتر می شود. به او بگویید: (تو واقعا ذهن خوبی داری) . یک دختر بچه سوم دبستانی می داند که او بهترین هنرمند یا موسیقیدان در دنیا نیست اما درک می کند که شما متوجه پیشرفتهای او در طول یک ماه شده اید و از آن استقبال می کند.
برای دختر خود توضیح دهید که اگر او به هر جشن تولد، مهمانی یا انجام یک بازی دعوت نشود، این به معنای توهین به او نیست. زمانیکه بچه های دیگر می گویند: من با تو دوست نیستم، برای دختر خود توضیح دهید که آن بچه هنگام زدن این حرف در شرایط روحی مناسب نبوده است.در کمک کردن به او برای انجام تکالیف یا وظایفش عجله نکنید. اگر او برای انجام دادن آنها از شما کمک بخواهد، از او بخواهید تا ابتدا خودش دقایق بیشتری برای انجام آنها تلاش کند.
فرزند دختر داشتن به این معنا نیست که او با کارهای کوچک و جزئی دست و پنجه نرم خواهد کرد و تمایلی به رفتن به ماهیگیری از خود نشان نخواهد داد یا فعالیتهای ورزشی سبک را انجام می دهد. به دنبال نشانه ها و توانایی ها در او باشید و با شناختن آنها نقاط قوت او را پرورش داده و ضعفهای او را برطرف کنید. هنگامیکه او ناگزیر می پرسد: ( آیا من زیبا هستم؟) با اشتیاق تمام به او بگویید بله. هنگامیکه شما از ظاهر او تعریف می کنید، عملکردهای او را نیز پررنگ کنید: امروز توی ژیمناستیک فوق العاده بودی یا چشمهای تو روی سکو می درخشید. این جملات برای دخترهای بزرگتر هم مفید خواهد بود آنها از اینکه بشنوند مدلهایی که در مجله ها هستند دختر یا زنان واقعی به نظر نمی رسند و این هنر عکاس و طراح است که آنها را از آنچه در حقیقت هستند، لاغر تر و زیباتر به تصویر کشیده است. شده اند.
جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940 |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.