اعتیاد به عشق

چگونه فکر کردن به یک نفر را متوقف کنیم؟!

 

یکی از موانع پیش رفتن پس از شکست در رابطه این است که نمی توانید به او فکر نکنید. همواره در گذشته زندگی می کنید. نیاز کنترل نشده ای در شما ایجاد می شود برای پیام دادن، تلفن زدن و حتی رصد کردن او در دنیای مجازی و ... . هر چند آگاه هستید که این رفتار به شما آسیب می رساند و می تواند شما را بیمار کند ولی نمی توانید آن را متوقف کنید.

هر زمانی پیامی می آید و یا تلفن شما زنگی میزند، قلب شما از جا کنده می شود و انتظار دارید او باشد که ابراز عشق می کند و یا اینکه به اشتباه خودش پس برده و می خواهد دوباره شروع کند.

حتی ممکن است در دنیای مجازی متن ها، عکس ها، موسیقی ها و ... منتشر می کنید و شروع می کنید به حدس زدن اینکه الان او چه احساسی دارد و به چه فکر می کند و بیشتر و بیشتر رنج می برید.

 

اعتیاد به عشق چیست؟

اعتیاد به عشق یعنی افکار اجباری تکراری و شدید به کسی حتی زمانی که می دانید او و یا رابطه برای شما آسیب زننده خواهد بود.

هر جدایی باعث احساس درد و رنج، بی پناهی، طرد شدگی و ... می شود. به همین علت فرد جهت کاهش و خروج از این احساسات بد، حاضر است همه چیزش را فدا کند تا به رابطه برگردد حتی به شرط خود فریبی.

اعتیاد به عشق بسیار عمومیت دارد ولی کمتر به عنوان اعتیاد شناخته شده و روی آن کار شده است.

زمانی که شما عاشق هستید هورمون هایی در مغز شما منتشر می شوند و احساس خوب در شما تولید می کنند.

مانند:

- دوپامین: هورمون عشق

- ماده شیمیایی سروتونین: احساس خوب بودن

- آکسیتوسین: هورمون وابستگی و تعهد

و ...

در بررسی نقشه های MRI مغز هم نشان می دهد که رفتارهای اعتیاد و عشق در یک ناحیه مشخصی از مغز هستند. این همان ناحیه ای است که رفتارهای اجباری تکراری را در فرد تولید می کند.

اکثر افراد پس از شکست در رابطه در طی مدتی از این اعتیاد به عشق خارج می شوند ولی تعدادی از افراد هم دچار وسواس فکری و حتی توهم و هذیان می شوند.

علاوه بر این ناحیه FRONTAL CORTEX یعنی بخشی از مغز که نقش اساسی در قضاوت های فرد دارد، در دوره عاشقی متوقف و یا کم کار خواهد شد. به همین دلیل فرد نمی تواند توصیه های خانواده، دوستان و ...  را بپذیرد.

 

عوامل اعتیاد به عشق

 

دلایل زیادی برای این موضوع وجود دارد ولی عامل اصلی به هم خوردن تعادل هورمونی در مغز است. این عدم تعادل هورمونی با آسیب های کودکی بسیار تشدید می گردد. آسیب هایی مانند:

- احساس بی پناهی

- احساس طردشدگی

- احساس خوب نبودن

- احساس بی ارزشی

- احساس تنهایی

- احساس اضطراب جدایی و وابستگی

و ...

فردی که اعتیاد به عشق دارد نمی خواهد و یا نمی تواند به لحاظ احساسی هیجانی بلوغ پیدا کند. در اصل فرد می خواهد برای حل مسائل  و مشکلاتش بوسیله احساس ناتوانی، حسادت و پارانویا پیروز شود.

دلیل هر چه باشد، فردی که اعتیاد به عشق دارد به صورت ناخودآگاه برای رابطه کسانی را انتخاب می کند که قابل دسترس نیستند. به عبارتی؛ خشونت دارند، خودشیفته هستند، و یا آسیب زننده هستند.

به همین دلیل زمانی که فرد توسط شریکش پس زده می شود، به هم خوردن تعادل هورمونی و به تبع آن اعتیاد به عشق باعث می گردد، فرد دچار بیماری ها و اختلالات روانی و جسمانی شود.

 

 

مرکز روانشناختی و مشاوره انتخاب

تلفن هماهنگی جهت تعیین وقت قبلی:

0922-638-0616  سلحشور

مرکز مشاوره تلفنی

https://t.me/entekhab123