چگونه می توانیم بین فرزندان خود رابطه دوستانه برقرار کنیم

اینکه برخی از فرزندان روابط درست و دوستانه‌ای با یکدیگر ندارند علت های مختلفی می‌تواند داشته باشد. تفاوت‌هایی که متأسفانه بعضی والدین بین ‌فرزندانشان می‌گذارند باعث لجبازی‌های خواهران و برادران می‌شود، بخصوص وقتی والدین با ورود کودک تازه متولد شده هوای فرزندان قبلی خود را کمتر دارند، کودک احساس می‌کند رقیب پیدا کرده و برای اینکه جایگاه خود را حفظ کند، تصمیم به جنگ و لجبازی با خواهر و برادر ‌بعنوان رقیب می‌گیرد. بنابراین برای اینکه ارتباط فرزندان با هم خوب باشد، اولین قدم وظیفه پدر و مادر است که با نوع رفتار و ‌حرکاتشان، احساس تفاوت قائل شدن را در فرزندان ایجاد نکنند و همچنین والدین باید سعی کنند در ‌دعواهای بین کودکان دخالت نکنند، چراکه جانب‌داری والدین در بعضی اوقات بروز اختلاف بین فرزندان می‌شود.

فرزندان والدین خود را الگو قرار می‌دهند. اگر پدر و مادر رابطه صمیمی و هماهنگی را با هم داشته باشند با الگو قراردادن آن ها سعی در ایجاد یک رابطه دوستانه و مناسب با اطرافیان می‌کند. اما متأسفانه در برخی خانواده ها دیده می‌شود که جلوی فرزندان پدر و مادر به مشاجره می‌پردازند. برگزاری فعالیت های مشترک بین فرزندان که آن ها را بدون رقابت در یک تیم کنار هم قرار دهد (مثل تمیز کردن اتاق با همکاری یکدیگر) و برجسته نکردن نقاط مثبت یک فرزند و به ‌رو نیاوردن نقاط منفی فرزند دیگر توسط والدین از دیگر عواملی است که می‌تواند نقش موثری در ایجاد یک رابطه دوستانه بین فرزندان باشد.ارتباط مناسب والدین با فرزندان رفتار پدر و مادر در خانه و خانواده از مهمترین عواملی است که می‌تواند در برقراری یک رابطه دوستانه ‌در بین فرزندان موثر باشد و کودکان از آن ها سرمشق مثبت بگیرند.

بیشتر والدین تمایل دارند تا برای رفتار نامناسب کودک نوپای خود بهانه تراشی کنند و این اغلب نتیجه معکوس دارد. این کار باعث می شود تا کودک کوچکتر تصور کند که برای انجام هر کاری اجازه دارد و همین امر منجر به رنجش کودک بزرگتر می شود. به جای چشم پوشی کردن از رفتار بد فرزندتان، او را به سمت رعایت حقوق دیگران، رعایت ادب و احترام راهنمایی کنید. به آرامی به او گوشزد کنید که نباید اسباب بازی را از دست سایر کودکان بقاپد و صبر و شکیبایی او را با گفتن جمله ای مانند این (برادرت در حال حاضر داره با این لگوها بازی می کنه، اما اگر شما آرام باشید، او به شما اجازه می دهد زمانیکه بازی خودش با لگوها تمام شد شما نیز با آنها بازی کنید). حتی اگر کودک به شکل کامل متوجه صحبت شما نشود، به شکل کامل متوجه لحن گفتار شما خواهد شد.

از آنجائیکه خواهر و برادرها اغلب سعی می کنند تا برای ربودن محبت از شما با یکدیگر رقابت کنند، آنها را در موقعیتی قرار دهید که بتوانند برای یکدیگر شرکا خوبی باشند. هر چیزیکه در کودک نوپا احساس بزرگی ایجاد کند و خواهر یا برادر بزرگتر او احساس کنند که نقش محافظت کننده دارند، باعث می شود پیوند موجود بین آنها محکم تر شود. به عنوان مثال ، ( زمانیکه کودک نوپا در پوشیدن کتانیهای خود به کمک نیاز دارد، او را به برادر بزرگترش ارجا دهید و بگویید از برادرت خواهش کن تا به تو کمک کند. او در اینکار به خوبی می تواند به تو کمک کند).

این کار، کودک نوپا را تشویق می کند تا به خواهر یا برادر بزرگتر از خود اعتماد پیدا کرده همچنین در خواهر او این احساس شکل می گیرد که قابلیت بالایی داشته و می تواند نقش مهمی ایفا کند. تاکتیک دیگر این است که ببینید اگر فرزندان شما می توانند اسباب بازیهای خودشان را با یکدیگر تمیز کنند، برای آنها یک زمانی را مشخص کنید تا این کار را انجام دهند سپس آنها را به خاطر انجام اینکار تشویق کنید. اجازه دهید آنها بدانند که می توانند یک تیم خوب و بی نظیر باشند.

تنها به این دلیل که شما قصد دارید عدالت بین آنها را رعایت کنید، به این معنی نیست که باید آنها را به یک شکل تربیت کنید. کودک نوپا نسبت به خواهر یا برادر بزرگتر خود تواناییها رشدی، نیازها و خواسته های متفاوتی دارد. در برابر اصرار او در سوار شدن دوچرخه یا اسکوتر خواهر و برادر بزرگترش یا بیدار ماندن تا دیروقت استقامت کنید و به جای آن مثلا زمانیکه خواهر یا برادر بزرگترش مدرسه هستند زمانی را برای قصه گفتن او تعیین کنید. در اینصورت احساس می کند که فرد خاصی است.

فعالیتهایی را پیدا کنید که کودک نوپا و خواهر یا برادر او از انجام دادن آن کار با یکدیگر لذت می برند. مثلا از فرزند بزرگتر بخواهید نقش فروشنده کتاب و کوچکتر نقش مشتری را بازی کند. همچنین کودک نوپا از دکتر بازی هم لذت می برد. مثلا او دوست دارد تا در نقش مریض وارد شود و خواهر یا برادر بزرگترش نقش دکتر او را ایفا کند. ممکن است کودک نوپا به درستی متوجه کل داستان نشود اما مطمئنا از این توجه لذت می برد. در زمانیکه آنها با یکدیگر بازی می کنند سعی کنید به محیط نزدیک باشید تا از وجود محیط دوستانه بین آنها مطمئن شوید و اگر درگیری بین آنها بوجود آمده است، سعی کنید به بهترین شکل آن را برطرف کنید. به کودکان خود فرصت دهید تا ابتدا چیزهایی که بین خودشان است را بشناسند تا با این کار اساس یک رابطه عمیق و پایدار بین آنها بوجود بیاید.

جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940