چگونه کودکان روان و بدون لکنت صحبت کنند؟

کسانی که در دوران کودکی‌شان، بیش‌ تر کتاب خوانده‌ اند یا برایشان بیش‌ تر کتاب خوانده شده یا زمان بیش‌ تری را به گفت‌ و‌ گو با والدین خود گذرانده‌اند، از دانش زبان بیش‌ تری بهره‌مند شده و دامنه لغت وسیع‌تری دارند.

چند راه ساده را برای کمک به زبان‌آموزی فرزندانتان:


1- با آن‌ها زیاد حرف بزنید:

در طول شبانه‌روز، با فرزندتان حرف بزنید. مثلا می‌توانید درباره کارهای روزانه با او حرف بزنید. می‌توانید بگویید: «امروز می‌ریم حموم. بعدش می‌تونی رو سرت آب گرم بریزی و آب‌بازی کنی. بعد از حموم، خودمون رو خشک می‌کنیم و می‌ریم پارک.»

2- برایش کتاب بخوانید:

فکر نکنید که نمی‌توانید در سن خیلی پایین، برای فرزندتان کتاب بخوانید. هیچ سنی برای کتاب خواندن برای کودک، زود نیست. این‌که فرزندتان در آینده، یک کتابخوان خوب باشد یا به راحتی بتواند متن‌ها را بخواند، بستگی به این دارد که چه‌قدر برای کتاب خواندن برای فرزندتان، در روز وقت بگذارید. در ابتدا می‌توانید با کتاب‌های عکس‌دار شروع کنید و به تدریج که فرزندتان بزرگ‌تر شد، از کتاب‌های داستان استفاده کنید.

3- با هم موسیقی گوش کنید:

بچه‌های کوچک موسیقی را دوست دارند. بعضی از انواع موسیقی به بچه‌ها یاد می‌دهد که جهان اطرافشان را بیش‌تر بشناسند. هم‌چنین انواعی از موسیقی که برای بچه‌ها ساخته شده‌اند، جنبه‌های آموزشی نیز دارند. به یاد داشته باشید که زبان‌شناسان معتقدند کسانی که رابطه بهتری با موسیقی دارند، خیلی بهتر زبان یاد می‌گیرند. این مسئله درباره یادگیری زبان خارجی نیز درست است.

4- علاقه فرزندتان را دنبال کنید:

اگر فرزندتان به عکسی خاص در یک کتاب علاقه نشان می‌دهد، با او درباره آن عکس حرف بزنید. مثلا اگر درباره عکس یک قایق در یکی از کتاب‌هایش کنجکاو شد، چند عکس دیگر از قایق به او نشان دهید و بعد، با او درباره قایق و چگونگی استفاده از آن حرف بزنید. سعی کنید با او و احساسش، ارتباط برقرار کنید.

5- هیچ وقت از شیوه‌ای که فرزندتان کلمه‌ها را ادا می‌کند، ایراد نگیرید:

همان کلمه یا همان جمله را به شیوه درست برای او تکرار کنید. او خودش شیوه درست را تکرار می‌کند. برای این کار، او را تشویق کنید.

6- تماشای تلویزیون و استفاده از کامپیوتر را کنترل کنید:

محققان توصیه می‌کنند که کودکان زیر دو سال به هیچ‌وجه تلویزیون تماشا نکنند و کودکانی که بیش‌تر از دو سال دارند، نباید بیش‌تر از دو ساعت در روز برنامه مخصوص خود را تماشا کنند. اگرچه برخی از برنامه‌های آموزشی می‌تواند برای کودکان مفید باشد، اما برنامه‌های تلویزیونی نمی‌توانند با فرزندتان ارتباط دوطرفه برقرار کنند یا به سئوال‌های او پاسخ دهند.
این دو عامل، در زبان‌آموزی کودک، عامل‌های اساسی و بسیار مهمی محسوب می‌شوند. بازی‌های کامپیوتری، البته دارای کنش و واکنش متقابل هستند، اما آن‌ها هم به ایده‌های فرزند شما پاسخی نمی‌دهند.

7- بیماری گوش فرزندتان را بلافاصله درمان کنید:

بچه‌ها در سن کودکی، بیش‌تر از دیگران در معرض ابتلا به بیماری‌های گوش قرار دارند. این بیماری‌ها می‌توانند بر شنوایی کودک تأثیر بگذارند و موجب شوند روند زبان‌آموزی آن‌ها به تأخیر بیفتد. اگر پزشک فرزندتان، نسخه‌ای برای درمان بیماری گوش فرزندتان نوشت، مطمئن شوید که فرزندتان حتما داروها را مصرف کند.

8- برایش داستان‌سازی کنید:

می‌توانید داستان‌هایی را که خودتان بلد هستید یا حتی می‌سازید، برایش تعریف کنید. فقط مراقب باشید که داستان‌هایی که برایش تعریف می‌کنید، مناسب سن او باشد. بعدها می‌توانید از او بخواهید که برایتان داستان تعریف کند. با این روش می‌توانید علاوه بر امتحان دانش زبان او، عنصر خلاقیت و تخیل را نیز در وجود او بیدار کنید.

جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940