کولیک در نوزادان و درمان آن

علائم کولیک:

یکی از اولین نشانه های کولیک در نوزادن دوره های قابل پیش بینی گریه در آنهاست. کودکی که کولیک دارد معمولاً در ساعات معینی در روز گریه می کنند که معمولاً در بعد از ظهر و غروب هاست. دوره های کولیک ممکن است از چند دقیقه تا حدود سه ساعت یا بیشتر به طول بیانجامد. کودک در دوره های درد کولیکی دچار حرکات روده ای و دفع گاز در اواخر دوره می شود.گریه های شدیدو تسکین ناپذیر است و بدون هیچ دلیل واضحی رخ میدهند و همچنین ممکن است صورت کودک قرمز شود و آرام کردن وی اگر غیر ممکن نباشد، بسیار سخت است.تغییر وضعیت که بیشتر به صورت جمع کردن پاها به داخل شکم و گره کردن مشت ها و سفت کردن عضلات شکم در دوره های کولیک شایع است.

علل بروز کولیک در نوزادان:

جامعه پزشکی هنوز علت واضحی برای میتلا شدن نوزادان به کولیک یافت نکرده اند و واضح نیست چرا برخی کودکان کولیک دارند . محققین دریافته اند که برخی موارد از جمله آلرژی‌ها، عدم تحمل لاکتوز، تغییر باکتری های نرمال سیستم گوارشی، سیستم گوارشی نارس، والدین مضطرب و تفاوت در روند تغذیه یا آرام سازی کودک می تواند در ایجاد کولیک نقش داشته باشد.

درمان رفلاکس نوزاد

یکی از اصلی ترین روش های درمان کودکان کولیکی، توجه و درمان رفلاکس آنهاست. و در اکثر مواقع درمان رفلاکس در نوزادان میتواند نوزاد شما را از یک نوزاد بی قرار و گریان تبدیل به یک نوزاد آرام و سرحال بکند. برای درمان رفلاکس متوانید به پزشک مراجعه کنید و یا یک سری از راه کارهای خانگی را رعایت کنید.
اساس درمان رفلاکس، اصلاح روش تغذیه است که با کاهش حجم شیر و از طرف دیگر با افزایش نوبت های شیردهی و غلیظ تر کردن شیر یا غذای شیرخوار امکان پذیر است. همچنین افزودن یک قاشق سرلاک برنج به هر پیمانه شیر می تواند موجب تغلیظ شیر و کاهش رفلاکس شود.

مشاوره با یک مشاوره شیر دهی و یا ماما
به مادرانی که نوزاد مبتلا به کولیک دارند، توصیه می شود تا موقع شیر دادن به نوزاد خود، همیشه او را در حالت نیمه خوابیده (حالتی بین نشسته و خوابیده) قرار دهند.و حتی توصیه میشود جای خواب این نوزادان هم حالی شیب دار داشته باشد که بهترین موقیت برای این نوزادان خوابیدن در کری یر، یا همان سبد حمل مخصوص نوزادان است. و بعد از هر بار شیر خوردن حتما باد گلوی نوزاد را بگیرید .رعایت این نکات ناراحتی او را پس از شیر خوردن کمتر خواهد کرد.

رعایت اصول تغذیه ای مخصوص مادران نوزادان کولیکی

اگر مادری هستید که فرزندتان را با شیر خودتان تغذیه میکند، بهتر است تا مدتی رژیم غذایی مخصوص مادران دارای فرزند کولیکی و روده های حساس را رعایت کنید و متجه تغییرات چشمگیر در کودک خود شوید. در وحله ی اول بهتر است سعی کنید مواد لبنی را برای چند روز قطع کنید. (تجربه ثابت کرده با قطع مصرف لبنیات درد نوزادان بهبود خواهد یافت) میتوانید به جای استفاده از شیر از ماست استفاده کنید.خوراکی های حساسیت زایی مانند،کلم، گل کلم، حبوبات، سیر، کافئین، تخم مرغ، تربچه، پیاز و همین‌طور ادویه‌جات و سایر مواد تحریک کننده برای چند روز اجتناب کنید. (اگر گریه کودک پس از ورود دوباره یک غذا مجددا شروع شود، خواهید دانست که این غذا مسئول ناراحتی کودک است.) آجیل ، بادام زمینی، مرکبات، شکلات، گوجه فرنگی، قهوه، غذاهای دریایی هم ممکن است برای نوزاد ایجاد حساسیت نماید.همچنین بهتر است از مصرف مواد غذایی حاوی گلوتن، گندم، برخی میوه های تابستانی و مواد نفاخ مانند حبوبات یا انواع کلم زیاده روی نکنید.
کولیک در نوزادان و درمان آن
استراحت کافی
شاید باور نکنید اما یکی دیگر از عوامل بهبود کولیک نوزادان استراحت و خواب کافی است. وقتی نوزاد خیلی خسته می شود و تایم و برنامه مشخصی برای خواب خود ندارد بیشتر در معرض ابتلا به کولبک است پس تا قبل از اینکه کودکان بی خواب یا بدخواب شود سعی کنید با آرامش کامل او را بخوابانید.

نوزاد را در آغوش بگیرید
محبت همیشه درمان خیلی از دردها بوده حتی اگر این کولیک یک نوزاد بی قرار باشد. کودکتان را بغل کنید. بغل کردن به برخی از کودکان کمک می کند. برخی کودکان زمانی که در آغوش گرفته می شوند و در ملحفه سبک پیچانده می شوند، آرام می گیرند. برای اینکه به خود استراحتی داده باشید، می توانید از تاب یا سایر حامل های کودک استفاده نمایید. نگران لوس شدن کودک خود با زیادی در آغوش گرفتن وی نباشید.محققان همچنین دریافتند تماس پوست به پوست مادر و نوزاد میتواند سبب تکمیل سیستم گوارشی و در نتیجه درمان دردهای کولیکی در انها گردد. آنها معتقدند تماس پوستی بین مادر و فرزند سبب بهبودتنفس فشار خون و دمای بدن نوزاد میشود.
زمانی که کودک در آغوشتان است میتوانید به آرامی او را تکانهای منظم و یک جهت بدهید و خواهید دید این ترفند آبی خواهد بود بر روی آتش. در خصوص انتخاب تاب مناسب برای سن کودک دقت نمایید. کودک را روی پاهای خود بخوابانید و پاهای خود را به آرامی تکان دهید. با کودک خود راه بروید یا او را در ماشین گذاشته و بیرون ببرید. از صندلی های تکانه ای برای نوزاد خود استفاده کنید.

آرامش صدایتان را جدی بگیرید
برای نوزادتان لالایی و یا آواز بخوانید. تن صدای آرام می تواند به کودک آرامش ببخشد. حتی اگر لالایی گفتن نیز گریه کودک را متوقف نکرد، می تواند شما را آرام کند. موسیقی های ضبط شده نیز کمک کننده هستند.صداهای زمینه را بلند کنید. برخی کودکان زمانی که صدای زمینه ای یکنواختی را می شنوند، کمتر گریه می کنند. زمانی که کودک را بغل کرده یا تکان می دهید صدای ممتد شبیه «هیش» بگویید. هود آشپزخانه یا فن حمام را روشن کنید، یا یک سی دی یا نوار از صداهای محیط مثل امواج اقیانوس،سشوار، باران یا آبشار و یا ضربان قلب انسان بگذارید. گاهی صدای تیک تیک ساعت هم کمک کننده است.

مکیدن
میکدن میتواند سبب آرامش نوزاد و همچنین تسکین دل دردش شود، میتوانید از پستانک استفاده کنید.حتی اگر به کودک خود شیر داده اید باز هم می توانید برای آرام کردن کودک از پستانک استفاده نمایید. پستانک همچنین سبب هضم بهترغذای نوزاد میشود و در نتیجه میتواند از رفلاکس در او جلوگیری کند.

هوای آزاد
گاهی هوای آزاد بیرون از منزل میتواند همچون معجزه ای گریه نوزادتان را بند بیاورد و او را به خواب یعمیق فرو ببرد.

حمام آب گرم
از گرما یا لمس ملایم استفاده کنید. کودک را به حمام آب گرم ببرید. به آرامی شکم کودک را ماساژ دهید.

نیروی کمکی داشته باشید
توجه داشته باشیدکه برای آرام کردن یک کودک کولیکی بیش از هر چیزی به صبر و حوصله و آرامش نیاز هست. در نتیجه ممکن گاهی آنقدر خسته باشید که نتوانید گریه های بی وقفه نوزادتان را تحمل کنید، در این گونه موارد بهتر است شخص دیگری از کودک مراقبت کند تا شما استراحت کنید. گوش کردن به صدای گریه کودک به مدت طولانی استرس زاست لذا زمانی برای استراحت خود قرار دهید. از قبل زمانی را برای شخص دیگری که قرار است از کودک مراقبت کند، تعیین کنید و چند لحظه ای را برای خودتان وقت بگذارید.

جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940