یک پدر خوب چه ویژگی هایی دارد
در کنار فرزندانتان باشید و برایشان وقت بگذارید. اختصاص دادن «وقت مفید» به کودکان، بسیار سودمند و ضروری است، اما «وقت غیرمفید» هیچ نکته مثبتی به همراه نخواهد داشت. پس برای خود فرصتی فراهم کنید که برای کودکانتان وقت بگذرانید و بدانید که همه مردم به یک اندازه، یعنی 24 ساعت در شبانه روز وقت دارند، اما نکته مهم، برنامهریزی مناسب برای این زمان و اهمیت دادن به فرزندان است.
بدون قید و شرط به فرزندانتان عشق بورزید و مطمئن شوید که فرزندانتان میدانند که دوستشان دارید. حس دوست داشتن آنها را پیچیده نکنید. عشق ورزیدن، هرگز باعث بروز رفتارهای ناهنجار در فرزندان شما نمیشود. شاید بتوان گفت کودکانی که در سایه عشق پدرانشان احساس امنیت میکنند، موفقیتهای بیشتری را از خود بروز میدهند.احساسات خود را بیان کنید، اگر فرزندان در خانه محبت را تجربه نکنند با روشهای مخرب دیگر بهدنبال آن میگردند. هر روز به فرزندتان بگویید دوستت دارم. باید توجه داشته باشید محبت، بجا و بهموقع باشد و از زیادهروی بپرهیزید.
مهمترین نیازهای فرزندان که باید تأمین شوند، شامل فراهم کردن یک خانه آرام و با محیطی با ثبات، عشق ورزیدن و محبت کردن به آنان، تأمین نیازهای مادی و بودن در کنار اعضای خانواده هستند.کودکان همیشه ارزش نظم و مقررات عادلانه، مسئولانه و مملو از عشق را میدانند. این یک رابطه منطقی است. بدون تعریف حد و مرزهای مشخص و معین، رشد و بلوغ معقولانه فرزندان بسیار دشوار خواهد بود.
شاید فکر میکنید رشد کردن فقط برای کودکان است، اما اشتباه میکنید، چون پدران هم باید رشد کنند. در حقیقت کودکان به فردی احتیاج دارند که به همه چیز فکر میکند، تصمیمات دشوار میگیرد و در زندگی، مسئولیتپذیر است. در واقع آنها فردی را میخواهند که بتوانند روی او حساب کنند.
فقط برای کودکان کتاب نخوانید، بلکه با آنها، کتاب بخوانید. سعی نکنید فقط از نمرههایشان ابراز خرسندی کنید، بلکه تلاش کنید در انجام تکالیف درسی آنها نیز مشارکت داشته باشید. فقط درباره یادگیری حرف نزنید، بلکه در یادگیری با آنها همراه شوید.
فرزندان را برای تشکیل زندگی آماده کنید. یکی از وظایف مهم یک پدر دلسوز، این است که برای فرزندان خود شرایط را به منظور ترک خانه به قصد ازدواج و تشکیل خانواده فراهم سازد.مسئولیت پذیری را به فرزندان خود بیاموزید. کودکانی که سعی میکنند از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنند، دیر یا زود شکست میخورند. یک «پدر مهربان» باید مطمئن شود که فرزندش میداند چگونه با اشتباهاتش رفتار کند، آنها را تصحیح کرده و رو به جلو حرکت کند.
توجه به علایق فرزند و برنامهریزی برای انجام آنها مثل پارک، سینما، دوچرخهسواری و… و از سوی دیگر تنظیم زمان روزانه یا هفتگی برای همصحبتشدن با فرزند، گفتوگوی دوستانه با فرزندان بهویژه نوجوانان نقش تعیینکنندهای دارد. اگر پدران بتوانند بهعنوان یک مربی علاقهمند، به افکار فرزندانشان گوش داده و به آن احترام بگذارند فرزندان دیگر درصدد کنارهگیری از پدر و خانواده نخواهند بود.
قاطع باشید و تصمیمات خود را قاطعانه اجرا کنید، الگوبودن پدر در اجرای قوانین خانوادگی بهعنوان یک سرمشق قلمداد میشود. قوانین خانواده را مشخص و وظایف فرزندان را بیان کنید. اقتدار در سایه مهربانی، دوستی و قاطعیت شکل میگیرد نه در برخورد خشن، ناسزاگویی یا احتمالا کتکزدن.از سرزنش و مقایسه فرزند خود بپرهیزد،سرزنش نوعی تحقیر فرزند است که موجب ناامنی و اختلال روانی او میشود. مقایسه هم سبب کاهش اعتمادبهنفس فرزند و ندیدن تواناییها و سرمایههای وجودی او میشود.
به تحصیل و درس فرزند خود اهمیت دهید: در جریان امور درسی او باشید و به مدرسه فرزند خود سر بزنید.بهجای رابطه خشک و آمرانه ارتباطی توأم با گذشت و صبر داشته باشید تا مروت و مردانگی را بیاموزند. سعی کنید بهعنوان یک مشاور در کنار فرزندتان باشید نه یک فرمانده مستبد.
جهت رزرو مشاوره تلفنی و حضوری با این شماره تماس بگیرید 09374071940 |
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.