بهترین راه حل مشکلات نامزدی
در دوران نامزدی مشکلات کوچک و بزرگی برای عروس داماد ها پیش می آید که شاید آنها را از ازدواج پیشیمان کند. بعضی از مهمترین این مشکلات را بشناسید و توصیه روانشناسان را جدی بگیرید.
شناخت تان کافی نیست؟
یک علت مهم بروز مشکل در دوران نامزدی این است که به دلیل خجالت از طرف مقابلشان سوال نمیپرسند. سوال کردن شاهراهی است برای شناخت طرف مقابل اما یکی یا هر دو نامزد، این کار را انجام نمیدهند؛ مثلا اگر دختر حساس، عصبی یا زودرنج است این مساله را طرف مقابلش باید بداند تا اگر پسر در دوران نامزدی با این حالات در همسر آیندهاش مواجه شد بداند که چه عکسالمعلی باید نشان بدهد. بهترین راه برای شناختن همسر آیندهتان، زیر نظر گرفتن سادهترین رفتارهای او در دوره نامزدی است. اگر میخواهید مطمئن شوید که همسرتان در خانه مشترکتان صدایش را روی شما بلند نمیکند، چارهای جز بررسی رفتارهایش در دوره نامزدی ندارید.
مهمانیهای دوران نامزدی، یکی از بهترین راهها برای سنجیدن رفتار شریک آینده زندگیتان است. مرد زندگی شما در این مهمانیها تا چه اندازه به شما و نیازهایتان توجه میکند؟ تا چه حد رفتارهایش متناسب با شأن و شرایط شماست؟ با چه کسانی گرم میگیرد و با چه کسانی بیش از اندازه صمیمی میشود؟ چقدر آداب معاشرت را به جا میآورد و چقدر در کنارش به شما خوش میگذرد؟ یادتان نرود که رفتار او در این جمعها، بیان کننده سبکی است که در ارتباطات اجتماعیاش از آن پیروی میکند. اگر نامزدتان در این جمعها با رفتارش شما را رنجاند، یکی دو روز بعد و زمانی که هر دوی شما در آرامش قرار داشتید با او در این مورد صحبت کنید. شاید او از نگاهی که شما به این رفتار داشته بیخبر باشد و شاید هم تنها یک سوء تفاهم دلیل رنجیدن شما بوده است. باور کنید هیچ چیز مثل حرف زدن در مورد مشکلات به حل کردن آنها کمک نمیکند.
چشمتان را نبندید
دختر و پسر نباید تسلیم زرق و برق طرف مقابلشان شوند؛ به طور مثال دکتر بودن خواستگار نباید مانع از این شود که گذشته او به بوته تحقیق خانواده کشیده نشود. دو طرف باید ویژگیهای شخصیتی یکدیگر را بشناسند. یکی از کارهایی که هر دختر و پسر قبل از ازدواج و در دوران نامزدی باید انجام بدهند، این است که اطلاعات کاملی از خود فرد و خانوادهاش به دست بیاورند. همان چیزی که در جامعه ما بسیار کم دیده میشود و بسیاری از خانوادهها این مساله را جدی نمیگیرند و دختر و پسر به جای فکر کردن به این مساله فقط به شام خوردن و بیرون رفتن با هم فکر میکنند.
دختر و پسر نباید تسلیم زرق و برق طرف مقابلشان شوند؛ به طور مثال دکتر بودن خواستگار نباید مانع از این شود که گذشته او به بوته تحقیق خانواده کشیده نشود. دو طرف باید ویژگیهای شخصیتی یکدیگر را بشناسند
حد رابطه را نگه دارید
مساله بسیار مهم دیگر این است که دختر و پسر در روابطشان باید حدی مشخص کنند و بیش از آن تجاوز نکنند تا ازدواج کنند. نگه داشتن این حد کمک می کند که شما واقع بینانه تر، بدون گره خوردن عاطفی با طرف مقابل تان بتوانید او را بشناسید. نزدیک شدن به طرف مقابل و به خصوص برقراری تماس های جسمی ، وقت گذراندن زیاد با هم و... ممکن است با توجیه شناخت بیشتر صورت بگیرد، اما نتیجه ای کاملا عکس دارد و شما را چنان درگیر همدیگر می کند که اجازه نمی دهد کمی از هم فاصله بگیرید و واقعیت یکدیگر را ببینید و قضاوت کنید.
مشکل دیگر عدم انتقادپذیری طرفین در این دوران است که به تخریب یک رابطه دو نفره منجر میشود. بعضی از دختران یا پسران اگر موقعیت مالی یا جایگاه اجتماعی ممتازی داشته باشند این مساله را دستاویزی قرار میدهند تا از بالا دست به طرف مقابلشان نگاه کنند. با این امتیازات افکارشان را به دیگری تلقین میکنند. باورها و نگرشهای فرد هم با توجه به اینکه پایههای شخصیت افراد را تشکیل میدهد در دوران نامزدی نباید زیر سوال برود.
نامزدی را کش ندهید
از سوی دیگر طولانی شدن نامزدی هم عامل دیگری است که مشکل ایجاد میکند. یک دوره نامزدی نرمال بین شش ماه تا یکسال است. اما طولانی شدن دوره نامزدی سبب بروز سوءتفاهم و استرس در یک طرف این رابطه میشود. طولانی شدن رابطه نامزدی سوای ایجاد استرس باعث بدبینی نسبت به طرف مقابل میشود. نامزد مقابل به این فکر میکند که این فرد تصمیم دارد با من زندگی کند یا نه؟ آیا میخواهد از من جدا شود؟ آیا با فرد بهتری از من قصد ازدواج دارد؟ آیا به دنبال بهانهای میگردد تا من از او جدا شوم؟ همین سوالات را خانواده هم مطرح میکند و مدام به دختر سرکوفت می زنند.
مرکز روانشناختی و مشاوره انتخاب
تلفن هماهنگی جهت تعیین وقت قبلی:
0616-638-0922 فرزاد سلحشور
مرکز مشاوره تلفنی
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.