پژوهش‌های اخیر مغز نشان داده‌ است، فعالیت مداوم و مستمر شعرخوانی و حفظ ‌‌اشعار و حتی روخوانی متون آهنگین و موزون با صدای بلند، نقش مهمی در بهبود کارکردهای اجرایی...
  از دیرباز تاکنون ادبیات از جمله شعر از جایگاهی والایی در فرهنگ‌های گوناگون به ویژه فرهنگ ایرانی ـ اسلامی برخوردار بوده است. در نظام آموزشی نیز اهتمام خاصی به شعر شده و اشارات و نمونه های بسیاری از شعر شاعران نامدار پارسی در دوره تحصیل عمومی مدارس برای دانش‌آموزان آورده شده است. در حالی که زمانی تصور بر این بود که شعردانی و شعرخوانی هنری پرطمطراق است.

، پژوهش‌های اخیر مغز نشان داده‌ است، فعالیت مداوم و مستمر شعرخوانی و حفظ ‌‌اشعار و حتی روخوانی متون آهنگین و موزون با صدای بلند، نقش مهمی در بهبود کارکردهای اجرایی و افزایش بازده یادگیری در سنین دبیرستان و ایام آمادگی برای آزمون‌های ورودی دانشگاه دارند.

همچنین، شعرخوانی و شعردانی کمک بسیاری به پیشگیری از تحلیل قوای مغزی در سالمندی می‌‌کند تا جایی که پژوهش‌ها مشخص ساخته‌اند حتی در افراد دچار آلزایمر، این فعالیت‌ها سرعت پیشرفت بیماری را به طور معناداری کاهش می دهند.



بنابراین، از پدرومادران ‌عزیز، تقاضا داریم فرزندان خود را‌ از لذت شعرخوانی و حفظ غزلیات زیبا و پرکاربرد محروم نکنید.

پدران و مادران می‌توانند هر شب دست کم پانزده دقیقه جلسات شعرخوانی خانوادگی و حفظ کردن حداقل یک غزل کوتاه سعدی در هر هفته داشته باشند، زیرا سودمندی‌های پرشماری برای کودکان، نوجوانان‌ و حتی بزرگسالان دارد؛ از جمله مزایای این کار در خانواده عبارتند از؛

* اولین سودمندی، تقویت فرهنگ کهن و غنی ایرانی ـ اسلامی
* دومین سودمندی، افزایش خزانه لغات
* سومین سودمندی، بهبود هوش کلامی
* چهارمین سودمندی تقویت حافظه
* پنجمین سودمندی افزایش جرأت مندی
* ششمین سودمندی تقویت اعتماد به نفس
* هفتمین سودمندی بهبود روابط اجتماعی
* هشتمین سودمندی افزایش ضریب موفقیت
* نهمین سودمندی افزایش خردورزی
* و دهمین سودمندی کاهش احتمال آلزایمر و زوال عقل در سالمندی


در آن نفس که بمیرم در آرزوی تو باشم
بدان امید دهم جان که خاک کوی تو باشم

دکتر امیرمحمد شهسوارانی، روانشناس